Innsats til edelt metall i Sverige

Denne helgen har nordiske ryttere ridd om medaljer i Nordisk mesterskap for par i Mounted Games i Gøteborg, Sverige – og de norske rytterne bet godt fra seg, deriblant med gull både i U15 og U18.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Sam og Sofie Frenningsmoen tok gullet i U15-klassen. (Foto: Privat)

I U15 var det et norsk søskenpar som tok det hele veien – Sam og Sofie Frenningsmoen sikret seg gullet etter topp innsats. Kun tre lag var med, foruten Frenningsmoen & Frenningsmoen fra Norge, deltok det også to svenske lag – men, de norske paret var fullstendig overlegent. De sikret seg gullet med ikke mindre enn 80 poeng, mot sølvlagets 60 og bronselagets 55.

I U18 deltok også blandet lag, norske Nalinn Strand med ponnien Bless red sammen med danske Emilie Egesby Wehding/Junior – og det samspillet ledet hele veien til gull, med hele 47 poeng på konto. Det ble svensk på sølvplass med 32 poeng. Det også var norsk finesse på bronselaget, halvparten av laget var dansk – resten av bronseinnsatsen sto Carmen Sofie Olsen for. Denne duoen sikret seg bronsen med 25 poeng.

-Jeg er selvsagt veldig fornøyd med seier, men i dag er jeg kanskje aller mest fornøyd med at samarbeidet mellom meg og Emilie gikk så bra. Vi har aldri ridd eller trent sammen før, men likevel ble det ingen feil i racene, ingen vekslingsfeil. Det gir en veldig god følelse, sier Nalinn.

På forhånd snakket Nalinn og Emilie sammen, planla. – Alle sammen rir forskjellig og har forskjellige hester, men alle rir mot det samme. Emilie og jeg gikk igjennom racene sammen, det kan være ting som at i et race er det best at en ponni går sist. Jeg tror det at vi fikk det så bra til handler om at vi har lagt ned mye trening i dette, dette kommer med øvelse. God kommunikasjon er viktig, det engelske laget, de tar ut sine ryttere basert på at de kan ri med hvem som helst. God trening og det å ri med ukjent i par er viktig!

Nalinn har hatt en gullkantet sesong, med individuelt NM-gull og individuelt gull i Nordisk. Så ble det enda et gull i dag.

-I dag handlet det om å ri safe, men fort og det er vi begge vant med. Gullet var på en måte en lettelse – altså, når man rir så kan man la seg stresse av det hele, miste grepet på grunn av stress. Når jeg vinner, så kjenner jeg egentlig på lettelse over at jeg ikke har latt stresset overta!

Nalinn Strand sikret seg gullet i U18 sammen med danske Emilie Egesby Wehding. (Foto: Privat)

I Open-klassen ble det dobbelt svensk i toppen etter en forrykende A-finale, men bronseplassen, den sikret Camilla Frey med hesten Charlie seg sammen med danske Kajsa Brandt.

Camilla Frey og danske Kajsa Brandt ble bronsevinnere i Open-klassen.

I Open B-finalen ble det norsk seier, ved Linn Prime og Jeanette Hyving. De tok seieren foran seks svenske lag – og det med en god margin på hele 15 poeng.

Jeanette Hyving og Linn Prime vant Open B-finalen. (Foto: Privat)

En fornøyd Camilla Frey oppsummerer:

-De norske ekvipasjene har ridd utrolig godt og stabilt hele helgen, og det gjenspeilte seg i resultatene, sier den norske bronsevinneren. – Det var veldig gøy med gullmedalje til Sam og Sofie Frenningsmoen i U15 og Nalinn Strand og Emilie Egesby Wehding i U18 – og så bronsen for meg og min danske partner. Og så ble det også en klar seier for Jeanette og Linn – vi har hatt en nydelig helg, hvor vi har heiet på hverandre og hatt et supert støtteapparat, de er bare gull verdt.

En spennende helg er over, men det skjer snart mer – og Camilla oppfordrer publikum til å komme og være en del av sporten. – Nå er det bare å se fremover mot neste stevne, som er allerede 28. august på Skuterud gård på Nesodden. Vi tar imot nysgjerrige tilskuere med åpne armer!

Resultater

Saken oppdateres