Innleder med god innsats på dressurbanen

Dressurrytterne var med på å sette i gang årets EM for ponni i dressur, feltritt og sprang i dag. To norske dressurryttere har vært på banen og stått for god innsats i Strzegom.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Troy Grønvold Belgen/Strandgaards Dance Forever red til 67,314 %. (Arkivfoto: NRYF)

Første del av startfeltet i dressur har vært i ilden i dag i polske Strzegom, og for Norge var det Troy Grønvold Belgen/Strandgaards Dance Forever og Celine Granli/Davidoff som red opp midtlinjeni lagkonkurransen. Troy ble belønnet med 67,314 % og for Celine lyste tallene 66,943 % opp på resultattavlen.

Nivået er høyt – ni ekvipasjer red inn over 70 % i dag. Helt i topp ligger tyske Mia Allegra Lohe/Tovdals Golden Future Imperial som kunne smile over 75,400 % fra dommerpanelet.

Torsdag er det Thea Victoria Harlem/Schermeer’s Hof Simba og Mira Antonsen Hjelle/Filur af Grønagergaard som skal i ilden for Norge. De har starttid henholdsvis 10.48 og 14.15.

Celine Granli/Davidoff fikk 66,934 % for dagens ritt. (Arkivfoto: NRYF)

Tidlig start på sprangbanen

Onsdagen innebar vetsjekk for sprangponnienes del, og alle de tre norske ponniene fikk grønt lys for start i torsdagens klasse. Denne tidshoppingsklassen begynner allerede klokken 08 om morgenen. Mikkel Fredin Nilsen/Attyrory Warrior er første norske ut som start nummer 15. Linnea Ovidia Aamodt Fossnes/Touchy Subject rir ut som nummer 24 mens Julie Årebrot Skai/Shannon’s Joy er siste norske til start, som nummer 32.

Det er totalt 52 startende i klassen, og hinderhøyden er 1,30 m.

Start- og resultatlister