Innleder året med en femteplass

Det norske laget ved Longines EEF Series i italienske Gorla Minore – sesongstart for denne serien – har begynt lag-året for Norge med en god femteplass i dag.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Det norske laget besto av Jenny Krogsæter, Marit Haarr Skollerud Cox, Oda Charlotte Lyngvær og Simon Rahbek Yde. Femtemann på laget var Cecilie Hatteland (tv). Foto: NRYF

Dagens nasjonshopping i Gorla Minore var sesongstart for Longines EEF Series, der nasjonene i region sør red om poeng. Norge er en del av region nord og hadde dermed ingen poengmulighet denne fredagen, men derimot hadde rytterne en god anledning til å skaffe seg nyttig erfaring. Med åtte feil fra første runde og ni fra andre ble Norge stående med 17 feilpoeng totalt, hvilket ga en femteplass blant de ti lagene. Vant gjorde Sveits foran Tyskland og De forente arabiske Emirater. Det var Hellas, Italia, Tyrkia og Ukraina som red om poeng i region sør, og det ble Italia som sikret seg toppoengene denne gang.
Det norske laget bestod av Marit Haarr Skollerud Cox/Diachron (Diarado), Simon Rahbek Yde/Grande (VDL Groep Zagreb/Voltaire Pref), Oda Charlotte Lyngvær/Carabella VD Neyen Z (Carrera VDL/Lux) og Jenny Krogsæter/Laurier (VDL Zirocco Blue/Chin Chin) som U25-rytter. Både Simon og Oda gikk null i første runde, og det så riktig godt ut for Jenny helt til de to siste. Oda prikket inn enda en nullrunde i andre omgang, og dermed ble Norge stående med 17 feilpoeng.

Godt fornøyd

-Det var en veldig god åpning av året med denne nasjonshoppingen, rytterne gjorde noen riktig gode prestasjoner – vi er veldig godt fornøyde, sier landslagsleder Mikael Kolind. – Det er en topp gjeng å være med til nasjonshopping med, de vil hverandres beste, de løfter hverandre. Det å være med i nasjonshopping, det er noen helt spesielt, hele atmosfæren er annerledes. Det har vært en riktig god dag her i dag, det er også en flott stevneplass med gode fasiliteter.

Landslagslederen fortsetter: -Jenny hadde en god debut, og Oda som sistemann ut som rir dobbelt null, det er bare en topp prestasjon. Marit hever seg til andre runde, og Simon var så nær en andre nullrunde. At vi fikk to norske riv på muren, etter bare noen ørsmå touch – jeg vil ikke bruke ordet uflaks, for det finnes ikke i ridning, men dette må være det nærmeste man kommer uflaks!

15.-19. mai skal to norske lag i ilden samtidig, et lag skal delta i nederlandske Peelbergen, mens et lag skal til Stutteri Ask i Danmark. – Peelbergen er som Gorla Minore heller ikke poenggivende for Norge, men vi har fått wild card og en god mulighet til å øve. I Danmark blir det mulighet til å ta poeng, deretter blir det Norge og Gjelsten Park som blir Norges andre mulighet første helgen i juni. Så får vi se om det blir finale på oss i år, sier Mikael.

Resultat

Relaterte artikler