Sprang

Ingrid Gjelsten med storseier i California

- Edgar prøver alltid å gjøre sitt beste for meg. Han er rett og slett fantastisk, stråler Ingrid Gjelsten etter trestjerners Grand Prix-seier i Thermal, USA, lørdag kveld.

Ingrid Gjelsten/ internasjonal sprang/ NRYF
En lykkelig Ingrid Gjelsten gir Edgar en vel fortjent klapp etter karrierens første CSI3* Grand Prix-seier sammen. Foto: Desert International Horse Park
av
Sille Kasin

De to norske sprangrytterne Ingrid Gjelsten og Marie Valdar Longem konkurrerer for tiden på amerikansk jord, nærmere bestemt ved fantastiske Desert International Horse Park i Thermal i California, ikke langt fra verdenskjente destinasjoner som blant annet Palm Springs og Coachella. Gjennom 15 hele uker fra oktober til mars strømmer utøvere fra nær sagt hele verden til anlegget som er ett av Nord-Amerikas største. Og denne helgen under den syvende uken av Desert Curcuit er det altså knapt 23 år gamle Ingrid Gjelsten fra lille Norge mange snakker om.

Ingrid Gjelsten med Edgar/ internasjonal sprang/ NRY
Ingrid og Edgar var én av i alt fire ekvipasjer som gikk feilfritt og videre til omhopping. Foto: Desert International Horse Park

Seieren i den prestisjetunge hovedklassen lørdag kveld - CSI3* Grand Prix presentert av TALUS - kom etter omhopping på tid med den 15 år gamle KWPN-vallaken VDL Edgar M (Arezzo VDL x Marlon). Kun fire ekvipasjer satte nullen i grunnomgangen i irske Alan Wades bane, og blant disse var Ingrid den eneste som igjen holdt alle bommer oppe sammen med supererfarne Edgar da det gjaldt som mest. Dermed kunne hun vel fortjent ta steget opp på toppen av pallen og slippe jubelen løs etter dette som mange ser på som karrierebeste.

Ingrid tok over tøylene på Edgar etter brasilske Marlon Modolo Zanotelli for omtrent et år siden, og kjemien mellom det forholdsvis nye radarparet er åpenbart på plass.

- Jeg har ridd ham i et år nå, forteller Ingrid. – Edgar er en fantastisk hest som jeg virkelig elsker. Han prøver alltid å gjøre sitt beste for meg. Han er så snill og ønsker bare å gjøre jobben. Han er rett og slett fantastisk.

For Ingrid var gårsdagens runde karrierens andre feilfrie trestjerners Grand Prix. Og selv om Ingrid har prestert stabilt godt gjennom karrieren sin fra hun 12 år gammel tok steget fra islandshest og satset fullt på sprang med varmblodshester, og allerede i en alder av 22 kan se tilbake på mange minneverdige øyeblikk, var denne Grand Prix-runden noe særskilt.

- Jeg var faktisk ganske nervøs i dag, erkjenner hun. - Jeg prøvde bare å holde meg rolig og ikke la meg stresse. Jeg forsøkte å holde meg til planen, og visste at alt lå på meg, da jeg jo vet hva Edgar kan. Jeg ønsket virkelig å gjøre det i dag, avslutter hun.

Ingrid Gjelsten/ internasjonal sprang/premieutdeling/NRYF
Ingrid har ofte uttalt at foreldrene er hennes største støttespillere og en viktig inspirasjon. Her ser vi henne under gårsdagens premieutdeling med en tydelig stolt pappa og hesteeier, Bjørn Rune Gjelsten. Foto: Desert International Horse Park
Ingrid Gjelsten/premieutdeling/internasjonal sprang/ NRYF
En glad Ingrid Gjelsten på toppen av Grand Prix-pallen, flankert av Shawn Casady og Camilo Rueda. Ingrid og Edgar var én av i alt fire ekvipasjer som gikk feilfritt og videre til omhopping. Foto: Desert International Horse Park

Ingrid deltar ved Desert Curcuit for første gang og viser altså at hun stortrives med forholdene i California etter to gode uker på konkurransebanene. Allerede tidligere på lørdag vant hun en 1.35m-klasse med åtte år gamle Derrick 121 (Dinken x Aljano 2). Holsteinervallaken er et forholdvis nytt bekjentskap for Ingrid som også lover godt for fremtiden.

Ingrid Gjelsten/ Derrick/ internasjonal sprang/ NRY
I åtte år gamle Derrick har Ingrid en spennende hest for fremtiden. Lørdag toppet de listene i 1.35 m. Ingrid og Edgar var én av i alt fire ekvipasjer som gikk feilfritt og videre til omhopping. Foto: Desert International Horse Park

Marie Valdar Longem velger i år som i fjor også deltakelse i Desert Circuit som ledd i oppladningen til store oppgaver hjemme på det europeiske kontinentet. Den siste tiden har hun konkurrert ved CSI3*-delen av stevnet og har med seg to spennende tiåringer, med Selle Français-vallaken Ermes du Pestel (Nartago x Le Tot de Semilly) og AES-vallaken Greenacres Cristalano (Cristallo 1 x Abdullah), og har plukket plasseringer med begge. Førstnevnte hest var velridende Maries makker i gårsdagens CSI3* Grand Prix 1.50m.

Resultater:

Relaterte artikler