Ingrid ble kåret til «Årets idrettsnavn» av Rana Blad

Ingrid Sandhei Bjørklund, juniorlandslagsrytter i sprang, hoppet helt til topps i Rana Blads avstemming over «Årets idrettsnavn». Med over 41 % av stemmene ble 15-åringen fra Polarsirkelen Hestesportklubb suveren vinner. – Kult at hestesporten blir lagt merke til, sier Ingrid.

Ingrid Sandhei Bjørklund tok NM-sølv i juniorklassen med Arie Z i sommer. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

-Det å motta en slik var skikkelig gøy, veldig kult at hestesporten blir lagt merke til og stemt frem, smiler Ingrid som har en knallsesong bak seg. Hun startet 2021-sesongen med en Grand Prix-seier ved Sentower Park i Belgia, så tok lagbronse i Nordis, hun deltok i EM i Portugal, tok sølv i NM for juniorer i Drammen i sommer i tillegg til flere gode internasjonale resultater kronet det hele med bronse i innendørs-NM for unge ryttere.

Rana Blad hadde nominert åtte dyktige idrettsutøvere til prisen. Avisen forteller selv på sin hjemmeside at oppslutningen om avstemmingen var riktig god og de fikk over 1000 stemmer. Mens Ingrid var soleklar vinner med sine 41 % mens nummer to, skiskytteren Emilie Å. Kalkenberg fikk 18 %.

Rana Blad har kåret "Årets idrettsnavn" siden 2002, og dette var første gang en rytter gikk til topps.

Motivasjon på flere plan

For Ingrid er prisen hun onsdag kveld fikk overrakt av lokalavisen i ridehuset ved Stall Øyjord utenfor Mo i Rana en skikkelig god start på året – ikke bare for henne, men for hele miljøet – for hele Team Øyjord.

-Det gir masse motivasjon og betyr mye ikke bare for meg som rytter, men også motivasjonen til det å jobbe frem rekruttene vi har hjemme, sier Ingrid og forteller at hennes mor Sissel Bjørklund, som har som varemerke å kjøre hester og ponnier for de ivrige rytterne der hjemme land og strand rundt, nettopp nå har reist avgårde med tre hester som skal til landslagssamlingen i Arendal. En av hestene om bord er Ingrids, de to andre er ponnier som er med på reiseplanen som først inkluderer samling i Arendal, så tur til trener Nicholai Lindbjerg i Bergen før kursen settes mot Danmark. I slutten av januar går Baltic Cup i gang igjen, tradisjonen tro ved Riders Cup i Herlufmagle.

Dit vil Ingrid ta med seg en ny hest som hun har tro på – skimmelen Cornwell. Fra før har Ingrid som junior gjort seg bemerket blant annet med hestene Garden Party og Arie Z, nå har Cornwell kommet som et nytt fremtidshåp.

-Han er den nye stjerna mi som jeg har veldig tro på!

-Å bli "Årets idrettsnavn" gir masse motivasjon og betyr mye ikke bare for meg som rytter, men også motivasjonen til det å jobbe frem rekruttene vi har hjemme, sier Ingrid. (Foto: Jens Budsberg)

Et sterkt fellesskap

Fellesskapet står sterkt i Team Øyjord – og betyr mye. Ingrid har vokst opp i dette miljøet som er skapt rundt hestene og tar stor del i det, og da ikke bare som rytter. Hun gjør en stor innsats som stallmedarbeider, hun er med som leirleder, hun står bak populære arrangement som halloween-leir og kjeppheststevne – Ingrid bidrar sterkt til rytterglede til alle der hjemme på Øyjord.

Og det miljøet trives hun i – og hun setter pris på å ta det med seg ut på reiser.

-Det å ha mulighet til å reise sammen til så store arrangementer er utrolig gøy, og kjempemotiverende! Det betyr veldig mye for meg at vi har med flere fra stallen på det vi reiser til, sier Ingrid.

Rana Blad: Suverene Ingrid (15) ble årets idrettsnavn: – Det betyr veldig mye

Ryttere gjøres stas på flere steder

Ingrid er langt fra alene å ha blitt gjort stas på på en eller annen måte i lokalsamfunnet nylig. Da Sandnes kommune gikk ut med sin liste over idrettsutøvere som fikk en påskjønnelse, var sprangrytter Oda Therese Oddsen fra Sandnes og Jæren Rideklubb med på den listen. Sammen med sin ponni Javas Alun høstet hun toppresultater i 2021, med lagbronse i EM, laggull i Nordisk og en sterk individuell andreplass i samme mesterskap.

-Det er kjekt å bli lagt merke til, fastslår Oda som kunne fryde seg over at det var tredje gang på rad at hun kom på denne gjeve listen til Sandnes kommune.

Og det var mer hest på listen til Sandnes kommune, Odas klubbvenninne Bente Støtland tok gull i innendørs-NM i sprang for ponni kategori 1 og det gode resultatet førte henne inn blant de totalt 43 idrettsutøverne som har mottatt en påskjønnelse fra kommunen.

Sandnesposten: Oda (16) hedres etter drømmeår: – Kjekt å bli lagt merke til