Idretten skaper sjanser hos Rogaland Rideklubb

Rett før sommeren ble Rogaland Rideklubb den femte rideklubben med tilbud gjennom «Idretten Skaper Sjanser». -Vi er godt i gang, og det har bare vært veldig inspirerende og givende for oss involverte, forteller en glad Ingrid Knutsen-Jensen i Rogaland Rideklubb.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Idretten er med på å skaper sjanser også hos Rogaland Rideklubb - denne klubben er den femte rideklubben som nå gir tilbud gjennom "Idretten Skaper Sjanser". (Foto: Rogaland Rideklubb)
Laster annonse...

Ingrid har oppgaven som prosjektleder når det gjelder Idretten Skaper Sjanser hos Rogaland Rideklubb. Bak ønsket om å bli en del av Idretten Skaper Sjansen lå det at klubben ønsker å gi noe tilbake. – Vi har fått mye fra kommunen, og nå føles det veldig fint å bruke noe av det vi har og det vi kan for å gi tilbake til samfunnet – gi til noen som trenger det, var blant Ingrids ord ved oppstarten. – En klubb handler ikke bare om stevner, vi favner mange og står bak mange aktiviteter, vi inkluderer – og med dette prosjektet kan vi gjøre dette på enda en front.

Det er utrolig å se hvordan hestene bidrar til å bringe glede og mestring! Utøverne får et ansvar og en mening i hverdagen, de føler fellesskap og tilhørighet.


Nå, noen måneder etter oppstart har klubben 15 aktive utøvere – og flere på ventelisten. Aktivitetene har vært allsidige utover det som dreier seg om ridning og stell av hestene. – Vi har feiret 60-års dag og vi har hatt dugnad! Samholdet og gleden over fellesskap og tilhørighet er stor, sier Ingrid. – Det har vært utrolig inspirerende og givende for oss involverte.

-At Eli, en av utøverne, fylte 60 nå i sommer, det måtte vi selvsagt feire, forteller Ingrid Knutsen-Jensen. (Foto: Rogaland Rideklubb)
-Samholdet og gleden over fellesskap og tilhørighet er stor, sier Ingrid. (Foto: Rogaland Rideklubb)

Hilde Hellerud er den som har treneroppgaven.

-Det er hun som trener utøverne, og hun gjør en fantastisk jobb – hun har fått et nært og godt forhold til deltakerne, forteller Ingrid. – Det er utrolig å se hvordan hestene bidrar til å bringe glede og mestring! Utøverne får et ansvar og en mening i hverdagen, de føler fellesskap og tilhørighet.

Hest handler om mer enn ridning. (Foto: Rogaland Rideklubb)
At veterinæren følger opp hestens tenner er en del av hesteholdet. (Foto: Rogaland Rideklubb)

I kalenderen fremover står det flere ting utover trening. – Vi planlegger en felles ridetur over fjellet, og vi har også flere runde dager som skal feires, smiler Ingrid.

I mai besøkte Rogaland Rideklubb og utøverne i Idretten Skaper Sjanser "Lag A", et arbeids- og aktivitetstilbud rettet mot mennesker som står utenfor arbeidslivet i Sola kommune. I den forbindelse fikk Lag A nyss om at klubben savnet noen benker å sitte på. Dette grep de fatt i og tok for seg en litt sliten og skakk rastebenk som ble pusset opp og malt i klubbens farger. Den ble overlevert til klubben der den er til både nytte og glede. (Foto: Rogaland Rideklubb)
Laster annonse...