I dag skal vinner-Mathilde byttelåne hest

Lørdag gikk Mathilde Merethe Klaesson helt til topps i CDI4* Grand Prix Special i Hamburg – i dag er hun klar for hestebytte i German Dressage Derby.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio El gikk helt til topps i Grand Prix Special lørdag - i dag skal hun bytte hest i GP-klassen. (Foto: Privat)

En velfortjent internasjonal seier i Grand Prix Special gikk lørdag til Mathilde Merethe Klaesson og hennes Sandbæks Rio El (Skovens Rafael/De Noir), vallaken som familien har hatt hånd om helt siden den var unghest. Seieren satt med 70,724 % - og det var en seier med god margin til nummer to Simone Albeck/Haya (Hochadel/Hofrat).

Med en andreplass og en seier i baklommen er Mathilde klare for nye eventyr i Hamburg i dag – i German Dressage Derby handler det rett og slett om hestebytte på Grand Prix-nivå. Det er de tre beste i torsdagens Grand Prix som skal bytte hester i en Grand Prix-klasse. Mathilde skal først ut med sin egen Rio klokken 11.16 – så skal hun ri samme program klokken San Simeon klokken 11.32, en oldenburgervallak e. Sir Donnerhall/Johnson som har tyske Felix Kneese som sin daglige rytter. Deretter skal Mathilde ut med den 13 år gamle hannoveranervallaken Don Carismo (Don Crusador/Carismo) klokken 11.48. Denne vallaken ris til vanlig av tyske Andrea Timpe – og det er Timpe som er første fremmedrytter ut på Sandbæks Rio El i GP-programmet klokken 11.40. Deretter skal Kneese ri Rio klokken 12.04.

Start- og resultatlister