I dag er det et år til flammen tennes i Paris

Om nøyaktig et år tennes en flamme i Paris – en flamme som markerer starten på det 17. Paralympics. Da venter det 12 dager med konkurranser, der paradressuren finner sted i de vakre, historiske omgivelsene til solkongens slott Versailles.

Foto: FEI
av
Rebecca Ballestad-Mender

Pressemelding FEI

Totalt 78 ekvipasjer fra rundt om i verden vil neste år få konkurrere om totalt 33 paramedaljer, medaljer som skal deles ut for lag, individuelt og freestyle. For lag er det totalt 15 plasser som skal fylles opp. Hver kvalifiserte nasjon kan sende opptil fire utøvere – totalt 60 utøvere.

Som vertsnasjon er Frankrikes plass sikret som en av de syv første som er ferdig kvalifisert, sammen med Nederland, Danmark, USA, Storbritannia, Belgia, Tyskland og Italia. Disse kvalifiserte seg i forbindelse med VM i Herning i fjor.

FEI Para Dressage European Championships, som går i tyske Riesenbeck i september, gir en ny mulighet for det høyest rankede laget i mesterskapet (som ennå ikke er kvalifisert) til å sikre en lagplass i Paris.

I tillegg vil fire andre lagplasser gå til de høyest rankede lagene fra regionene Asia, Nord-, Mellom- og Sør-Amerika, Afrika og Oseania mens de to høyest rankede lagene på FEI Paralympic Team Ranking List per 31. desember 2023 også vil kvalifisere.

Ytterligere 15 individuelle utøvere vil få plass, disse vil være topp tre på FEI Paralympic Individual Ranking List (per 31. desember 2023) fra regionene Europa, Asia, Oseania, Nord-, Mellom- og Sør-Amerika, Afrika samt i tillegg tre individuelle som vil bestemmes av FEI og den Internasjonale paralympiske komite.

Arrangørens hjemmeside