Hoppet våren i møte på Vallermyrene

Rundt omkring i landet ble våren hoppet i møte på utebaner – på Vallermyrene var Grenland Ryttersportsklubb på Vallermyrene vertskap for et høyst velkomment landsstevne utendørs.

Flere rideklubber rundt om i landet startet i helgen utendørssesongen - på Vallermyrene var hindrene satt frem for et L-stevne for hest og ponni. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Drøye 400 ekvipasjer var i aksjon i løpet av de tre stevnedagene flittige og flinke GRSK arrangerte på Vallermyrene, og det var klasser både for ponni og hest. Fjorårets hallmester senior Mathilde Kalland, som tok sitt gull i ridehallen på Vallermyrene, var blant de som hadde en riktig fin stevnehelg. Det ble adskillige nullrunder for GRSK-rytteren som endte i plasseringer, og søndag toppet hun det hele ved å vinne både 1,30 m klassen og 1,40 m klassen, med henholdvis Dirty Touch de Tiji Z ((Don’t Touch Tiji Hero/Cadeau de Muze, oppdretter T & J BVBA) og Estolta (Toulon/Goodwill, oppdretter W. Litjens). Andreplassen i 1,40 m klassen gikk til en annen rutinert rytter, Martine Myhrer Dyngeland, som her red Billy Brocade (Billy Congo/Cavalier Royale, oppdretter Mr. Donal Barnwell). Denne ekvipasjen fra Gjerdrum Hestesportsklubb vant for øvrig fredagens 1,30 og lørdagens 1,35 m.

Blant ponniene hadde Sanne Salvesen fra Sandnes og Jæren Rideklubb en innbringende helg med to seire av tre starter, sammen med Grangeview Ice Man. Sanne tok vinnersløyfene blant enerponniene i fredagens MB og lørdagens MB+5. I LA-klassene for ponni kategori 2 var det en ung rytter som holder familietradisjonen i god hevd – Linnea Tidemandsen Syversen fra Solør Rideklubb sikret seg to andreplasser og en seier med Dancing Ducati.