Holdt seg til planen og vant

I seniorenes norgesmesterskap i sprang holdt det nesten for Fredrik B. Seim og Quevara van de Vlierbeek Z, mens det holdt helt hjem denne lørdagen – med populær og vel fortjent seier i CSI2* Grand Prix presentert av Agria på hjemmebane.

Fredrik B. Seim smiler bredt på premieutdelingen etter CSI2* Grand Prix 1,45 m presentert av Agria - på lånt hest for anledningen. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF
av
Sille Kasin

Startfeltet i CSI2* Grand Prix presentert av Agria lørdag kveld rommet 31 ekvipasjer, og ble nærmest en maktdemonstrasjon for velridende Fredrik B. Seim og hans «Bambi», den 11 år gamle røde vallaken Quevara van de Vlierbeek Z som nå eies av Stall Hafskjold AS. For vel var det ni ekvipasjer som fint taklet Anders Hafskjolds 1,45 m-bane i grunnomgangen og derfor gikk videre til omhopping, men kun denne duoen som våget å legge press på konkurrentene og satse alt på seier som første ut mot klokken.

Fredrik B. Seim og "Bambi" suser over avslutningsokseren med god klaring og inn til overbevisende Grand Prix-seier. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Alt gikk etter planen

- Det gikk etter planen i dag, det gjorde det, utbryter en lykkelig vinner av helgens hovedklasse, Fredrik B. Seim. – Helt deilig! Jeg var alene om å legge denne planen, og tenkte at dette ville bli en god omhopping for meg, for «Bambi» er best når han får lov til å galoppere. Det var ikke altfor mange sånne kort svinger, og han var veldig giret på første runde, så jeg visste at det var nok en krutt til en omhopping, forklarer han. - Men jeg tror sikkert at han kunne ha gått en runde til, for han var ikke veldig sliten da han var ferdig, legger han leende til.

Et sammensveiset team

Og at det åpenbart også er en fordel å være et godt team både denne lørdagskvelden og alltid ellers, det er den erfarne 25-åringen enig i.

- Etter lang fartstid kjenner vi hverandre ut og inn, og jeg kjenner jo derfor både styrkene og svakhetene hans, forteller Fredrik. -Og vi har jo trent til dette her, så det at formen er der den skal være, det er selvfølgelig kjempedeilig. Det er liksom en bekreftelse på at det man gjør, fungerer.

Etter et par dager med lett arbeid videre, er Fredrik og makkeren hans snart klar for nye spennende oppgaver.

- Vi er klare for Nations Cup i Danmark neste uke, så jeg kunne jo ikke ha bedt om en bedre oppkjøring enn det vi fikk her denne lørdagen. Nå er han i toppform, og jeg gleder meg veldig til de neste stevnene som kommer, smiler han. – Og det er spesielt, for dette er babyen min. Vi har jo vært sammen siden han var fem, og han har bare vokst for hvert eneste år. Det er helt fantastisk, og det føles helt fantastisk, og han er helt fantastisk, avslutter kveldens fantastiske Grand Prix-vinner.

Nasjonalsangen har tonet ut, og Grand Prix-vinner Fredrik B. Seim kan virkelig slippe gleden løs. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

En fantastisk avslutning

Og kveldens avsluttende Grand Prix-klasse lørdag kveld, den ble altså også fantastisk, for her var mye fin riding å se, og også stor grad av spenning da ni ekvipasjer skulle ri mot klokken og forsøksvis også holde alle bommer oppe fra start over en trippelbar og til sist i mål over en mektig okser.

Fredrik B. Seim og Quevara van de Vlierbeek Z var først ut i omhoppingen etter å ha vært den første ekvipasjen som leverte klassens første nullrunde i grunnomgangen. Og de la virkelig press på konkurransene gjennom å ha gjennomført en nær sagt prikkfri og lynrask runde.

Deretter prøvde blant andre Stein Endresen og Casall Sem seg, men duoen pådro seg et riv og fire feil underveis, da de tok med seg en bom på aller siste. Flere utfordrere i det internasjonale feltet fra Sverige, Danmark Finland, Belgia, Nederland og Spania prøvde også å vippe duoen av pinnen, men lyktes altså ikke. Den som likevel kom nærmest, var fjorårets og årets vinner av NM senior, Therese Søhol Henriksen og Cyclone l’epivent, som ble klokket inn på 34.57, om lag et lite sekund etter dagens vinner.

-Jeg er veldig fornøyd med andreplassen min, bekrefter alltid like blide Therese Søhol Henriksen. – Det hadde selvfølgelig også vært gøy med en seier, men var det en annen enn meg som skulle vinne i dag, så var det virkelig Fredrik og «Bambi», smiler hun. – De to er alltid gode, og nå var de bare aller best.

- Siden det ikke ble meg som vant, så måtte det nesten bli Fredrik, og det er vel fortjent, smiler Therese Søhol Henriksen. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

På tredje- og fjerdeplass ble det svensk ved Niklas Arvidsson med Dagny VT og Maria Andersson med Dyneine de Liau, mens Stein Endresen og Casall Sem sikret femteplass i klassen.

Stein Endresen har lenge hevdet at han har pensjonert seg selv fra de store klassene. Denne lørdagen fikk vi imidlertid demonstrert at han fortsatt er å regne med - i dag som nummer dem med hingsten Casall Sem. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Resultater:

Vil du se flere bilder fra Drammen Spring Tour 2022, og kanskje også bestille egne? Sjekk stevnefotografenes egen hjemmeside, og ta en titt på bildegalleriet fra alle tre helger.