Historisk hjemmeseier

Jessica von Bredow-Werndel ble historisk i Leipzig på lørdag. For første gang siden oppstarten i 1986, vant nemlig en tysk rytter verdenscupfinalen i dressur på hjemmebane.

av
Sille Kasin
Verdenscupvinner Jessica von Bredow-Werndel og Dalera hylles av et entusiastisk hjemmepublikum. Foto: FEI/ Richard Julliart

I forkant av freestylefinalen i dressur lørdag kveld var spenningen til å ta og føle på i den fullsatte messehallen i Leipzig. Ville Jessica von Bredow-Werndel kunne lykkes i å kapre verdenscuptittelen, eller ville Tysklands og hele verdens rytterikon Isabell Werth bli den første til å kapre fire verdenscuptitler på rad?

Det skulle vise seg at det ble Jessica von Bredow-Werndel som trakk lengste strået foran danske Cathrine Dufour med det ti år unge stjerneskuddet Vamos Amigos e. Vitalis denne gangen, og med en rørt finalevinner fra 2019, Isabell Werth, som tredje – på 17 år gamle Weihegold OLD (Blue Hors Don Schufro x Sandro Hit) som like etter finaleslutt ble takket av etter en aldeles eventyrlig karriere i sporten og et langvarig makkerskap med Werth.

Årets tre "Leading Ladies" på pallen i årets verdenscupfinale - Jessica von Bredow-Werndel flankert av Cathrine Dufour og Isabell Werth. Foto: FEI/ Richard Julliart

Verdenscupfinalen i dressur 2022 ble en triumf av dimensjoner for tyske Jessica von Bredow-Werndel og hennes 15 år gamle Easy Game-datter Tsf Dalera Bb. Sammen ble duoen nemlig historisk – som første vinner av verdenscupfinalen på hjemmebane etter at den første gang ble avholdt på tysk grunn i 1986. Et samlet dommerpanel rangerte de to på topp både i Grand Prix på torsdag med en score på 84.793, og i gårsdagens freestyle med gode 90.836 prosentpoeng.

- Jeg kan ikke beskrive dette med ord, forteller en følelsesladd og tårevåt Jessica von Bredow-Werndel i etterkant av dagens kür, der flere dommere hentet frem titallet for piaffer og overganger. – Denne hesten er helt utrolig. Når jeg entrer arenaen, vet jeg at hun vil gjøre sitt beste. Hun gir virkelig hjertet sitt der inne.

Ikke minst gledet nok hjemmepublikummet seg stort over å kunne følge regjerende OL-mester og nå verdenscupvinner 2022 Jessica von Bredow-Werndel i ringen før hun etter hvert går ut i svangerskaps- og barselpermisjon. VM i dressur i Herning faller nemlig sammen med terminen for dressurstjernens andre barn, og årets mesterskap må derfor gå uten henne. Og neste verdenscupfinale, den vil gå i Omaha i USA – og dermed uten et tysk hjemmepublikum på plass.

Resultater: