Hestesport nummer 8 er på vei hjem til din postkasse!

Den aller siste utgaven av Hestesport er rett rundt hjørnet, og byr på et variert og godt innhold med noe fra alle grener. Det er også fagartikler og bilder fra HM dressur, samt INM sprang.

av
Trine Meiningen
Kristine Tynes Heen drømmer om OL.

Vi har tatt turen til Vang i Hedmark og møtt kusken som nylig vant bronse i U-VM.

-Jeg elsker det her med trening av hest, og jeg liker å hjelpe andre som får fremgang, sier Maria Henriksson. Hun er ikke så opptatt av resultater, men lever for treningen og de flotte unge hestene hun har hjemme på gården.

Vi tok turen til Hedmark og møtte Maria Henriksson og hennes flotte hester.

-Den store drømmen er VM og OL. Jeg skal dit uansett, men den største drømmen hadde vært å komme dit med Eagle, sier Kristine Tynes Heen. I sommer ble hun norgesmester i feltritt for tredje året på rad. Vi har møtt den unge rytteren.

Hva er en egnet Games-ponni, og har landslagsutøverne Lotta Daler og Andreas Berger treningstips å komme med?

Andreas Berger gir treningstips og råd om Mounted Games. Foto: Ingrid Wennersten

– At voltige ble hjertebarnet, lå ikke i kortene fra start, sa Marit Walløe da vi møtte henne på Lofsrud Gård. Ildsjelen har mottatt NRYFs fortjenestenål for sin utrettelige innsats, men er fortsatt like engasjert.

Marcus Ehning er for tysk sprangsport det stigbøylene er for salen, blir det sagt. Etter utallige triumfer og førti år i salen selv, er målsettingen likevel uendret for den beskjedne verdensstjernen. Man må ha en relasjon med hesten, gjøre sitt beste og få en plass på laget. Vi tok en prat med Ehning under KOHS i oktober.

-Det har vært veldig gøy. Jeg tror noen lurer på hvor jeg kom fra, sier Kirsten Kristine Vik. Hun overrasket mange da hun debuterte som pararytter i år, og vant gull i både NM og HM. Nå sikter hun mot en plass på landslaget og VM i Herning.

Kirsten Kristine Vik har samlet mange premier gjennom sitt første år som pararytter. Foto: Privat

-Det føles som vi er ment til å være sammen, sier Troy Grønvold Belgen (14). Sammen med Strandgaards Dance Forever vant han gull i Hallmesterskapet i dressur for ponni kat. I. Unggutten har drømmene klare, og de handler om store mesterskap.

I serien om rideklubber i Norge, har turen kommet til Nannestad Hestesportklubb, klubben for de små og store, og mange distanseryttere på Østlandet.

Dette og mye mer kan du lese om i Hestesport 8-2021. Denne utgaven av Hestesport er den siste som utgis i trykket form, men mye av innholdet vil fortsatt bli å finne på hestesport.no.