Her er de norske deltagerne

Denne helgen er det tid for internasjonal dressur med tre stjerner på stutteriet Blue Horse – det er tid for Blue Hors Dressurfestival. Tre norske ryttere stiller til start i de internasjonale klassene – og norsk rytter blir det også i Youngster Cup.

av
Rebecca Ballestad-Mender

Blue Hors Dressurfestival har med stor suksess blitt arrangert siden 2013 – med et opphold i fjor grunnet koronapandemien. I år er det stevne - og hit kommer rytterne, for på det anerkjente stutteriet er de sikret topp fasiliteter hele veien i en fantastisk atmosfære.

Nasjonalt rommer Blue Hors Dressurfestival finale i det tradisjonsrike Bundgaard Byg Cup og det er også en Youngster Cup, åpen for 7- og 8- år gamle hester. I 8-års klassen, som går i MA1 og Prix St. George starter en norsk rytter – Andrea Kjønniksen. Hun var en del av det norske landslaget i en årrekke som junior og young rider – si Andrea Kjønniksen, og mange vil si «Bozz», hennes velgående firbente partner gjennom mange år. Andrea har gått på ridsportgymnasiet i Strømsholm i Sverige og valgte deretter å ta beriderutdannelsen i Danmark. Hun driver i dag ABK Dressage i Odense. Hesten hun har med seg til Blue Hors Dressagefestival den danskavlede hingsten Filligran e. Fürstenball/Hoftanz. Disse to skal til start i første avdeling av Youngster Cup på lørdag, klassen starter klokken 10:45.

Anniken Hals har med seg sin Centano e. Crelido/Come Back II til Danmark – disse to skal ut i fredagens Grand Prix og har starttid 21:19.

Selina Solberg Vittinghus har med seg to lovende hester fra stutteri Atterupgaard, der Selina er berider – ni år gamle Atterupgaards Deline e. Jazz/Donnerhall og åtte år gamle Atterupgaard Delorean e. Bon Bravour/Sandro Hit. Begge disse to hestene skal ha sin internasjonale debut i lille tur - lørdag går Prix St. Georges i gang klokken 15:20.

Ellen Birgitte Farbrot, som til daglig står i spissen ved den danske stutteri, trenings- og salgsstallen Følle Strandgaard, har med seg JJ Filippa e. Fürstenball/Davignon – en DV-hoppe som er oppdrettet av JJ Horses. JJ Filippa ble «Årets dressurbetonte hoppeføll» ved det danske Eliteskuet i 2012 – i 2015 fikk hun DVs oppdrettermedalje i gull. Hoppen eies nå av Cecilie Schilbred. Ellen Birgitte og JJ Filippa skal ri CDI3* lille tur.

Start- og resultatlister

Blue Hors Dressagefestival streames live på Zibrasportequest (abonnement)