Henter premier i Belgia

Ny stevnehelg – og igjen er flere norske sprangryttere ute på de internasjonale banene. I Belgia har et knippe norske ryttere hentet inn flere fine premier.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Ingrid Gjelsten er blant rytterne som har ridd inn premier på internasjonale baner så langt denne helgen. (Arkivfoto: NRYF)

Ingrid Gjelsten innledet torsdag med to plasseringer av to mulige ved CSI2*-stevnet på Sentower Park i Belgia, med Jackson Vd Bisschop (Flipper d’Elle*Hn/Nabab de Reve) ledet en rask nullrunde til en fjerdeplass i 1,40 m klassen torsdag. Med End Good All Good (Mr. Blue/Caretino 2) gikk det like feilfritt i en 1,30 m, og tiden i omhoppingen var rask nok til en fin femteplass.

Benedikte Endresen er også ved Sentower Park. Torsdag gikk hun feilfritt i CSI 1* 1,15 m med NV-hoppen Engas Narinja (Balou/Casir Ask, oppdretter Kady Besseberg) med en åttendeplass som resultat. Denne ekvipasjen var feilfri også fredag i 1,25 m, men dagens plassering tok Benedikte i CSI2* 1,35 m med vallaken Grardje (Genius/Heartbreaker).

Fredag innkasserte også Maria Olsen Stamnæss en fjerdeplass i CSI1* 1,15 m med Quartouche van het Venushof (Andiamo/Romeo).

Start- og resultatlister

I franske Bordeaux er Geir Gulliksen på plass sammen med VDL Groep Quatro for CSI5*-W. I dag gjorde de en oppvarming frem mot høydepunktet lørdag kveld – World Cup klassen – med en runde i en 1,40 m klasse. Resultatmessig ble det seks feil totalt.

I Vilamoura, Portugal, har Christina Elisabeth Norgaard Rud tatt to plasseringer i to CSI3* 1,30 m klasser. Med hestene Jamal F (Sisley Tour Vidal) og Cirano ble det henholdsvis 10. og 11. plass.

Ved Sharja Equestrian and Racing Club i De forente arabiske emirater ble Anita Sande/Qioco nummer 11 I 6-/7-års klassen torsdag.

I Riesenbeck, Tyskland, ble fasit en åttendeplass for Synne Hegle Kvalvik/Feoniki Gb (Silverstone/Numero Uno) i CSI2* 1,40 m.