Helena Liholt Gulli inn i landslagslederteamet i dressur

Hun er 27 år ung selv – og nå stepper hun selv inn for de unge dressurrytterne. Helena Liholt Gulli tar over tøylene etter Øivind Instefjord Ødemotland og blir sammen med Siril Helljesen duoen som utgjør landslagslederteamet for U21 dressur.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Helena Liholt Gulli og Tobajo Alippo Lippi under Norway Dressage Open på Epona Ryttersenter i 2022. (Foto: NRYF)

Nylig meddelte Øivind Instefjord Ødemotland at han så seg nødt til å tre tilbake fra sin rolle som U21-leder. Prosessen med å finne den som kunne ta oppgaven videre sammen med Siril Helljesen ble innledet – og det resulterte i at parhestene fremover vil være Helena & Siril.

-Vi er virkelig glade for å få Helena på laget, hun er en ressurs med den ferske erfaringen hun selv har fra sin karriere som junior- og young rider rytter nasjonalt og internasjonalt. Hun har også stått stødig i den overgangen det er å bli seniorrytter, og hun har også vist at hun er dyktig og trygg i rollen som trener. Det er viktig at de yngre kreftene i sporten får ta del i oppgavene og opparbeide seg ledererfaring på dette nivået, sier sportssjef Nina Johnsen. – Helena og Siril vil utfylle hverandre godt, og sammen vil de være en god duo til å utvikle og ta vare på våre unge ryttere fremover.

Siril Helljesen gleder seg over å få Helena som kollega: - Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med Helena, jeg har stor respekt for henne som rytter, som hestemenneske og trener, hun er så stødig og klok, sier Siril.

Helenas unge alder og ferske erfaring fra de aldersbestemte klassene er en fordel fastslår Siril:

-Helena har en bakgrunn som er «fersk» og veldig relevant for denne rollen, hun ble nordisk mester som young rider og var med på UR-laget som tok fjerdeplass i EM i 2017. Det er fint med en som har ridd opp midtlinjen i et europeisk mesterskap i disse klassene og som har kjent på kroppen hvordan det er å være et lag – hun har vært der selv og jeg tror utøverne kan relatere seg til henne. Hun gir også sin kunnskap og ferdigheter videre på beste måte; hun har flere elever som er på vei opp. Helena er absolutt ung i en rolle som dette, men sammen er vi et tospann med mye erfaring. Vi jobber begge med og av hest, vi tenker mye likt, men vi er ikke like – jeg tror at det vil være en god miks.

Helena er klar for å ta steget ut i en for henne helt ny rolle: - Jeg ser veldig frem imot å ta fatt på denne oppgaven! Det er jo litt skummelt å hoppe inn i noe man aldri har gjort før, men med Siril ved min side tror jeg det blir veldig bra. Jeg gleder meg også veldig til å bli kjent med flere yngre, og det blir moro å følge de på reisen opp og frem i denne fine sporten vi driver med!

Sammen med Tobajo Picez red Helena Liholt Gulli inn mange sterke resultater både som junior, ung rytter og senior. (Foto: Hesteguiden.com)