Hedersutmerkelse til Isabel Freeses hingst Total Hope

Sesongen 2022 tok de flere Grand Prix-seire og topplasseringer og deltok i VM, og fra før har hingsten gått i sin mors hovspor og vunnet to prestisjefylte unghestmesterskap i Tyskland. I helgen ble Total Hope utpekt som Årets hingst i det tyske oldenburgerforbundet, på bakgrunn av hans suksess på konkurransebanene.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Isabel Freese/Total Hope OLD. (Foto: Stefan Lafrentz/Sportfotos-Lafrentz.de)

Det var under den årlige oldenburgerkåringen i Vechta 14. januar at Total Hope OLD fikk den gjeve utmerkelsen som «Årets hingst». Gullkantede stammer er ikke noe nytt i hesteverdenen, men den nå 11 år gamle Total Hope gjør det helt bokstavelig – i form av sine foreldre Weihegold OLD og Totilas. Total Hope er et resultat av embryooverføring der miksen er verdens beste hoppe og verdens beste hingst. Mamma Weihegold (Don Schufro/Sandro Hit) er selv premiehoppe innen oldenburgerforbundet, hun har vunnet både Nuremberg Burg Cup og Louisdor Prize – før hun piaffet seg videre til olympisk gull, tre ganger seier i World Cup og fire ganger europamester, dette med Isabell Werth i salen. Med Weihegold som mor kan Total Hope føre sine linjer tilbake til en berømt hoppefamilie, Weissena, en linje som har gitt flere kårede hingster.

Far er den verdensberømte Totilas (Gribaldi/Glendale), en hingst som har to gull fra EM og tre gull fra WEG, finaleseier i World Cup og flere verdensrekorder når det gjelder prosenter. Totilas står som far til nærmere 30 kårede sønner.

Med Isabel Freese vant Total Hope Nuremberg Burg Cup i 2019, så kom seieren i Louisdor Prize i 2021. I 2022 tok ekvipasjen flere internasjonale Grand Prix-seire med prosenter på toppnivå. I 2022 deltok ekvipasjen i VM i Herning. Fra før har hingsten finaledeltagelse i unghest-VM som seksåring og bronsemedalje fra 7-års mesterskapet, da med Isabel Freese i salen, å vise til.

Samtidig er Total Hope en særdeles populær avlshingst, og han har nå flere kårede sønner samt avkom som har deltatt i unghest-VM. I 2016 ble han bruksprovvinner i det svenske avlsforbundet, og i 2017 vant han det svenske Breeders Trophy. Total Hope er avlet av tyske Christina Arns-Krogmann og eies av Paul Schockemöhle og Lone Bøgh Henriksen.