Har vi Nordens beste maraton-kusk?

Nå har hun toppet to maraton på rappen, Jeanette Lund Støen med Penlangrug Black Knight – i dag bidro innsatsen i terrenget denne helgen til andreplass i hesteklassen i svenske Åstorp. Legg til flere sterke norske plasseringer og to ponniekvipasjer som er kvalifisert til VM og flere på vei – det har vært atter en god norsk kjøre-helg.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Jeanette Lund Støen/Penlangrug Black Knight har toppet maraton-delen to stevner på rappen - i Åstorp bidro det til en sterk andreplass sammenlagt. (Foto: Karina Swärdh)

Etter en fartsfylt lørdag gjennom hinder i terrenget, handlet det om fokus, fart og kontroll i dagens presisjon ved det internasjonale kjørestevnet i Åstorp, Sverige. I CAI3* H1 lå Jeanette Lund Støen/Penlangrug Black Knight som nummer to etter briljant innsats i lørdagens maraton der hun toppet resultatlisten, og feilfri innsats i presisjonen gjorde at sammenlagt ble en imponerende andreplass med totalt 137,85 i straff.

Nettopp seier i maraton-delen tok hun også for to uker siden i Danmark – det er sterkt å prestere slik på rad. Dette får landslagsleder Linn Støkken Nielsen til å hente frem store ord:

-Jeg må fremheve Jeanette som har stabilisert seg på toppen på 3* og er nok Nordens beste maratonkusk!

Men Jeanette er ikke alene om å være norsk og god. Hun har Maria Henriksson hakk i hæl. I Åstorp skapte en skadet arm litt problemer i maratondelen, men likevel klarer hun brasene – sammenlagt endte Maria og Jelviro på en tredjeplass med 141,01 i straff.

Øivind Mikkelsen var tredje norske kusk i CAI3* H1, med hesten Idsart ble han nummer 11 sammenlagt med 169,01 i straff. – Nå begynner Øivind for alvor å finne knappene på ny hest, fastslår landslagslederen.

Norge stiller også sterkt på ponnisiden. Etter Åstorp er det klart at Norge har to ponniekvipasjer kvalifisert til VM –Øivind Mikkelsen med Kraneveld’s Giovanni og Simon Lande med sin imponerende døl Dalbys Maisol. Deres innsats i Åstorp førte til henholdsvis femteplass med 156,7 i straff og tiendeplass med 184,38 i straff. Samtidig har vi to ponniekvipasjer til på stø kurs mot tilsvarende meritter –Jeanette Lund Støen/Frondraig Cardi Bach og Lise Irene Kosmo Gylseth/Blikra Admiral Doffen – disse ble henholdsvis nummer seks sammenlagt (160,83 i straff) og nummer åtte (180,9 i straff).

-Utrolig moro at vi har så mange ponnier på vei, smiler Linn fornøyd etter kuskenes strålende innsats i Åstorp. Dette er så definitivt noe som gjør at man kan se med forventning frem til Nordisk Baltisk mesterskap – det skjer på ærverdige Flyinge 19.-23. juli.

Resultater