Hadde aldri trodd han skulle vinne en World Cup-kvalifisering

Det ble den helspanske ekvipasjen Jose Daniel Martin Dockx med P.R.E. hingsten Malagueno LXXIII som tok full pott i lørdagens kvalifisering i FEI Dressage World Cup ™ i Madrid. – Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne en World Cup-kvalifisering, sa en lykkelig rytter etterpå.

av
Rebecca Ballestad-Mender
PRE / P.R.E. / dressur / hest / World Cup / Jose Daniel Martin Dockx / Norges Rytterforbund
Lykkelig: Spanske Jose Daniel Martin Dockx tok lørdag en seier han aldri hadde trodd han skulle kunne ta - en World Cup-kvalifisering, og det på hjemmebane også. (Foto: FEI/Thomas Reiner)

Fredag ble ekvipasjen nummer fire i Grand Prix, men lørdag var det deres tur. – I dag var piruettene, især de til høyre, bedre. Han var mer avspent, han ble ikke så spent i byttene, jeg tror at alle de små tingene gjorde den store forskjellen mellom i går og i dag. Jeg er bare veldig, veldig glad, sa Martin Dockx som red inn 80,870 %, nok til å ta seieren i denne fjerde kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen.

-Jeg er bare veldig, veldig glad, sa Martin Dockx som red inn 80,870 vinnende prosent. (Foto: FEI/Thomas Reiner)

Ekvipasjen var til start til både VM i Herning i fjor og EM i Riesenbeck i sommer.
– Han forbedrer seg hele tiden. I begynnelsen var det vanskelig fordi han ble for spent, han er en følsom hest med masse power og han vil gi meg alt han har. Iblant klarer han ikke kontrollere kreftene sine, men nå blir han stadig mer avspent og gjør det lettere for oss begge, forklarer rytteren om sin 13 år gamle Malagueno (Joyero XXIV/Dominante XVI, oppdretter Francisco Santiago Ruiz). Sine krefter til tross, hingsten har et fantastisk temperament fortsetter han: - Han er fantastisk søt og snill, jeg kan sette min lille datter opp på ham. Han er ikke redd for noe, og allikevel har han som skal til av power til å gå Grand Prix – han er veldig spesiell!

Det neste hingsten skal gjøre er Sicab 2023 i Sevilla neste helg. – Der må vi være for å vise frem rasen vår, dit kommer det mennesker fra hele verden for å se. Etter det skal han få en velfortjent pause, og så har jeg World Cup i Doha i februar i sikte. Og skulle jeg gjerne ta ham til Paris, til OL. Det er en lang vei dit, vi har mange kvalitetshester i Spania, og mye kan hende på åtte måneder, men jeg håper vi kan nå dette målet.

- Han er fantastisk søt og snill, jeg kan sette min lille datter opp på ham, forteller rytteren. (Foto: FEI/Thomas Reiner)

Tyske Matthias Rath/Destacado FRH (Desperados/Londonderry, oppdretter Heinrich Giesselmann) ble nummer to med 79,720 %, mens tredjeplassen gikk til spanske Beatriz Ferrer-Salat/Elegance (Negro/Monaco, oppdretter G.J. van Olst).

Etter Madrid ligger fremdeles svenske Patrik Kittel i topp på sammendraget, foran franske Morgan Barbancon og Nanna Skodborg Merrald (DEN) og Raphael Netz (GER).

Resultat Madrid

Sammendrag

Relaterte artikler