Gullvinnerparet sikter mot VM

I helgen tok Nalinn Strand og Sofia Barton et soleklart gull i NM Mounted Games par i klassen U18. Med det har de sikret seg en riktig god start på veien mot årets mål – VM i Danmark i slutten av juli.

Nalinn Strand/Vinnie og Sofia Barton/Krem - årets norgesmestere i Mounted Games Par U18. (Foto: Amanda Jacobsen)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Nalinn og Sofia, med ponniene Vinnie og Krem, fra Skuterud Rideklubb sikret seg gullet med totalt 86 poeng og seier i hver session. Det var derfor ingen tvil om hvor gullet skulle gå denne gangen. Kampen om sølv og bronse var jevnere, her var det Carmen Sofie Olsen/Flying Quickstep & Mathilda Hansen Mathisen/Jonsroas Crusemynthe (Kongsberg og Omegn Rideklubb) som tok den edleste medaljen med 59 poeng mens Sofie Sørhagen/Dorthealyst Easter Blessing & Sam Frenningsmoen/Chanel (Gjøvik Rideklubb) ble bronsevinnere med sine 56 poeng.

Mathilda Hansen Mathisen/Jonsroas Crusemynthe og Carmen Sofie Olsen/Flying Quickstep sikret seg sølvmedaljen i mesterskapet. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm
Bronsen gikk i år til Sofie Sørhagen/Dorthealyst Easter Blessing og Sam Frenningsmoen/Chanel. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm

Fokus på den rollen man har i paret

-Det var kjempegøy, jeg koste meg masse, smiler en glad Sofia etter mesterskapshelgen på Melsom hos Jarlsberg og Melsom Rideklubb. -Jeg har jo vokst opp med hest sammen med Nalinn, men det er en stund siden vi har ridd sammen – det var gøy å ri sammen igjen!

Duoen fikk trene litt på å holde hodet kaldt og se løsninger fremfor problemer da grunnvaksineringen til Sofias tiltenkte mesterskapshest Axis ikke var i orden. Dermed måtte de få tak i en låneponni for å klare å stille i mesterskapet. Det var ingen umulig oppgave, for generøsitet og velvilje står sterkt i games-miljøet, og fra Skuterud gård fikk de låne rutinerte Krem til oppgaven.

Krem er en ponni som har mange år i sporten bak seg og som nå har en viktig oppgave i forhold til rekruttering og det å lære opp yngre ryttere hjemme på Skuterud gård. Nå fikk han sjansen til å være med i «hetluften» igjen.
– Det syntes han var veldig gøy, det er stas å se at han liker det så godt, sier Sofia.

Sofia Barton fikk låne rutinerte Krem fra Skuterud gård. Han var den "chille" ponnien i paret og utgjorde en perfekt del av paret skulle det vise seg. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

-Krem og Vinnie var en perfekt kombo, fastslår Nalinn. – Krem er en «chill» type, mens min er litt mer heit. Disse egenskapene kunne vi bruke til vår fordel, Sofia og Krem kunne ta igjen med sin korrekthet, mens Vinnie og jeg kunne ta det på fart. Derfor hadde vi et veldig bra utgangspunkt, selv om vi hadde med oss en annen hest enn tenkt.

-Det handler om å ha fokus på våre oppgaver og hvilke roller vi har, legger Sofia til.

Rollen til Sofia & Krem var å ta igjen med korrekthet - for Nalinn & Vinnie handlet det om fart. - En "chill" ponni og en heit sammen - det var den perfekte kombo, sier Nalinn. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

En «confidence boost»

Paret er godt fornøyd med egne prestasjoner i løpet av helgen.

-Første dag red vi veldig feilfritt, andre dag kom det litt mer feil, men alt i alt gikk det veldig greit. Vi visste at så lenge vi holdt hodet kaldt så ville det gå bra – selv om alt jo kan skje i en konkurranse, sier Nalinn.

Det er første gang et større Mounted Games stevne har gått på gressbanen på Melsom. Oppvarming ble gjort i det lille ridehuset, så bar det ut på den store plenen mellom de store, vakre løvtrærne.

-Det var veldig fint å ri på Melsom, et veldig fint anlegg. Vi red kanskje litt mer på gress før, nå går det mye i grusbaner, men gress gikk helt fint å ri på – vi hadde jo brodder. Det var også et veldig godt arrangert mesterskap, alt fløt fint og punktlig hele tiden, vi kommer gjerne tilbake dit, fortsetter Nalinn.

Nå sikter duoen fremover. På planen står noen litt mindre stevner som skal danne det videre treningsgrunnlaget for disse to som par frem mot årets store mål, VM i danske Vallensbæk 17.-23. juli. – Disse stevnene er viktige å ha med seg frem mot VM, og med NM-helgen og det vi fikk til der, har vi virkelig fått en ordentlig «confidence boost», sier Sofia.

Resultater

Neste store mål for paret Nalinn & Sofia kommer i slutten av juli - da er det tid for VM som går i danske Vallensbæk. (Foto: Amanda Jacobsen)