Gullkantet start på MG-året

Det norske juniorlaget i Mounted Games red like godt inn en gullmedalje i helgens Nordic Team Championships i Danmark. Seniorlaget måtte kjempe litt denne gang, men er klare for å løse kommende oppgaver.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
De norske juniorene ledet hele veien og tok gull i sin sesongstart med Nordic Team Championship. Fra venstre Sofie Sørhagen, Sam Frenningsmoen, Veronika Strøm, Sofie Frenningsmoen, Celine Wangen Eilertsen og Aurora Knudsen. (Foto: Privat)

Allerede før siste race var det klinkende klart – det ble gull til det norske juniorlaget i årets første mesterskap på MG-banen, som også var sesongstart for juniorlaget. Juniorene som kunne juble over denne gullkantede starten på sesongen var Celine Wangen, Sofie Frenningsmoen, Aurora Knudsen, Sofie Sørhagen og Sam Frenningsmoen. Det var en solid seier de dro inn i Vallensbæk – sammen med landslagsleder Veronika Kjensli Strøm kunne de juble over gullet med 175 poeng, mot Nordic Mix lag på sølvplass med 150.

Ledet hele veien

-Det var mange nervøse ryttere, men alle var ved godt mot og hadde en fantastisk innstilling hele helgen, forteller Veronika. – Etter første runde ledet vi med 6 poeng, etter andre runde hadde vi klart å øke ledelsen til hele 17 poeng, og etter heat nummer 3 ledet vi med 21 poeng. Finalen vant vi med hele 25 poeng, noe som var over all forventning. Vi har alltid litt forbedringspotensial, men det er jo ikke noe gøy om alt går etter boka hele tiden. Rytterne gjorde en ufattelig god jobb med å beholde roen og ikke «ri av seg hodet». Jeg er en veldig stolt trener, og jeg er fryktelig spent på resten av sesongen med disse fantastiske rytterne!

Juniorene tok gull, men de var ikke alene om innsats til gjeveste medalje. – Vi hadde aldri klart dette uten alle de flinke foreldrene som hjalp til hele helgen, understreker landslagslederen.

Det var flere norske juniorer i ilden på Vallensbæk. Tre norske juniorer red på Team Scandinavia, Tone Anne Venås, Celina Sørhagen og Silje Gjersøe. Dette laget besto av både norske, svenske og danske ryttere – og resultatet ble en fjerdeplass.

Landslagslederens insta sier sitt om hennes følelser etter juniorgullet: Jeg er en veldig stolt trener, og jeg er fryktelig spent på resten av sesongen med disse fantastiske rytterne, sier Veronika Kjensli Strøm. (Skjermdump Instagram)

Ser fremover

Mens juniorene fikk maks uttelling og gikk strake veien til topps, ble oppgavene litt mer utfordrende for seniorene denne gang. Det var en rutinert gjeng som var på plass – Andreas Berger, Lotta Daler, landslagsleder Hanna Kindholm, Mari Næss, Camilla Frey og Lise Tofteberg. Resultatmessig ble fasit en fjerdeplass av fem lag, men gjengen ser fremover. – Vi har hatt litt utfordringer i helgen og kjempet hardt, men det holdt ikke helt i mål. Vi er likevel fornøyde med innsatsen på alle ryttere og hester. Nå er planen å rette nesen mot Summer Challenge på GRK Arena på Biri 18. til 19. mai, og vi håper å ha løst en god del av utfordringene inne da!

De måtte kjempe litt denne gangen, seniorene, men ser fremover og er klare for nye oppgaver - fra venstre Senior landslaget Til v. Andreas Berger, Lotta Daler, landslagsleder Hanna Kindholm, Mari Næss, Camilla Frey og Lise Tofteberg. (Foto: Privat)

En flik av bronsemedaljen gikk også til Norge – Jeanette Hyving var en del av det miksede laget Fast & Furious som ble nummer tre i Open-klassen.

Resultater fra mesterskapet finner du her

Relaterte artikler