Gull til Nalinn – sølv til Karen

På Fredriksborg Hestesportsenter handlet det i helgen om Nordisk mesterskap i Mounted Games, i klassene U18 og Open. Regjerende norgesmester i U18 Nalinn Strand gikk like godt helt til topps i dette mesterskapet også – og i Open-klassen sikret Karen Houge seg sølvet.

Regjerende norgesmester U18 tok like godt gull også i Nordisk mesterskap - Nalinn Strand og Bless. (Foto: Sissel Frenningsmoen)
av
Rebecca Ballestad-Mender

For publikums del sørget Nalinn og hennes Bless for maksimal spenning ved å ligge likt med svenske Ellen Eriksson etter at samtlige race var over. Dermed måtte det tiebreak til for å avgjøre fordelingen av gull- og sølvmedaljen.

Hadde marginene på sin side

Noen ganger er en millimeter nok – som i dette tilfellet:

-Jeg vant tiebreaket med et par centimeter, kanskje var det millimeter, smiler den ferske mesteren. Mens Ellen Eriksson tok sølv, gikk bronsen til Emilie Egesby Wehding fra Danmark.

Å gå helt til topps var ikke det Nalinn så for seg etter første dag lørdag.

-Jeg var egentlig veldig demotivert etter første dag, for jeg måtte drive ponnien min veldig for å holde følge med de andre rytterne, og det gjorde meg utrolig sliten. Men jeg hadde hele tiden i bakholdet at jeg får ikke gjort noe med det der og da, så jeg får bare plukke poeng der jeg kan, forteller Nalinn som tenkte at i finalen kunne det kanskje bli en tredjeplass, maks en andreplass.

-Men så plukket jeg poeng litt etter litt, så etter siste racet lå jeg på delt førsteplass med en svensk rytter. Og det klarte jeg akkurat å dra i land – det var et ganske tøft heat for å si det sånn!

Med dette gullet kunne Nalinn konstatere seg sitt andre individuelle gull for sesongen – forrige kom for ikke lenge siden, under NM på Biri.

-Jeg er stolt og fornøyd med å ha oppnådd to titler i år, men jeg egentlig mest lettet! Det viktigste for meg er å ikke miste hodet og ri masse feil, selv om det er frustrerende når det ikke går helt som det skal, sier Nalinn. – Jeg føler at det at jeg holdt hodet kaldt, red relativt feilfritt og aldri ga opp var det største for seieren, både i NM og i Nordisk.

Taktikeren Karen

I Open-klassen hadde Karen Houge finaletaktikken klar.

-Hesten min, Raja, var ikke like rask som de andre finalehestene, derfor måtte vi fokusere på teknikk og raske rideveier for å sanke poeng, forteller Karen.

Den taktikken holdt til sølv i en finale med dyktige utøvere. Gullet gikk til danske Lea Høybye med 54 poeng, mot Karens 38. På sølvplass fulgte svenske Amanda Hogart med 37 poeng.

-Det var en veldig god finale med lite feil på samtlige ryttere, så man måtte jobbe hardt for å holde følge – jeg er veldig fornøyd med sølv!

Resultater

Karen Houge/Raja sikret seg sølvmedaljen i Open-klassen. (Foto: Sissel Frenningsmoen)