Gull til Ingrid – sølv til Martine

Finalen i juniorklassen under Nordisk Baltisk mesterskap på Linnesvollen ble en fest, med gull til Ingrid Sandhei Bjørklund og sølv til Martine Berheim Skår. Ingrid og hennes Arie Z ble suverene gullvinnere, som eneste helt feilfrie ekvipasje gjennom fem runder totalt.

Foto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var rett og slett null etter null etter null for Ingrid og Arie Z (Asca Z/Mr Blue). Den bragden var det ingen andre som klarte, og gullet ble hennes med 1,09 feilpoeng totalt.

Oppskriften?

-Holde hodet kaldt og ri til siste hinder, lyder det fra mesteren.

Ingrid Sandhei Bjørklund/Arie Z var alene om å klare fem feilfrie runder i mesterskapet. (Foto: NRYF)

De 18 startende i finalen i juniorklassen presentert av Hööks skulle håndtere det å ri to 1,40 m runder – der banene var ulike. Det var ikke bare enkelt forteller Ingrid.

-Jeg gikk litt i surr, jeg tror jeg pugget litt feil, men det gikk jo bra!

Ingrids Arie var mer enn ferdig oppladet til start i dagens finale. – Arie var veldig klar i dag, ja, smiler Ingrid. -Han er 16 år nå, men alltid på jobb når det gjelder. Han har veldig mye attitude, han er en fighter og går alltid så lenge jeg ber om det. Å ta gull, det var bare kjempegøy!

-Arie er alltid på jobb når det gjelder, sier Ingrid om sin gullhest. (Foto: NRYF)

Gleden over gullet er stort – og det er gleden over å ta det i Drammen også. – Det var generelt veldig bra baner, byggingen av banen i dag passet meg veldig fint. Men selve arenaen også, den tør jeg påstå er en av de beste i Europa, sier Ingrid som har reist adskillig omkring på kontinentet og prøvd seg på ulike store arenaer.

Martine Berheim Skår/Dion fulgte opp med en god, norsk sølvmedalje. (Foto: NRYF)

Martine Berheim Skår smilte bredt over sitt sølv som hun hoppet inn sammen med Dion (Lupicor/Ekstein). Totalsum ble 10,23 feil på denne ekvipasjen.

-Dette var veldig gøy, over all forventning. Jeg syntes det var veldig gøy bare å bli tatt ut, medalje det hadde jeg absolutt ikke forventet!

Martine er strålende fornøyd med innsatsen til Dion, men forteller om et forbedringspotensial for egen del: - Dion hoppet veldig bra, mens jeg har ridd veldig dårlig til siste hinder – jeg har tatt en del hinder på siste, både i dag og i forgårs. Men hesten hoppet fantastisk og fighter bare på uansett!

-Dion hoppet fantastisk, sier Martine om sin sølvhest. (Foto: NRYF)

Bronsemedaljen gikk til svenske Willia Ohlinger Axelsson/Massimo Duti (Action-Breaker/Der Senaat) med 10,92 feilpoeng. Siri Endresen/Quapo Di Tutti (Quartz Adelheid/Carthago Z) ble plassert som nummer seks med 14,43 feilpoeng.

Resultat

Siri Endresen/Quapo Di Tutti ble nummer seks i klassen. (Foto: NRYF)