Gull på første forsøk til Maria

Maria Nyborg Frøysok klinket til på første mulighet under Special Olympics World Games i Berlin i dag! Sammen med hesten Toffee toppet hun med god margin resultatlisten i sin divisjon i dressur C(I) og dermed tok hun gull på første forsøk.

Maria Nyborg Frøysok kunne klatre helt øverst på pallen etter dagens konkurranse - det ble gull på første forsøk for Bærum-rytteren. (Foto: Kari Liavåg)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Maria møtte til start i dagens konkurranse med gull fra fjorårets prøve-leker, og hun viste at det gullet var langt fra noen tilfeldighet. I år som i fjor håndterte hun utfordringen med å prestere på en lånehest på beste måte – og dette gjentok hun i dagens konkurranse.
Dommerne likte det de så og belønnet Maria og hennes firbente partner Toffee med hele 71,471 % i level C (I)-klassen, en klasse der de red i skritt uten assistanse. Denne svært gode prosenten ga et soleklart gull til rytteren fra Bærum Rideklubb.

Sølvet gikk til Corinne Amport/Flo fra Sveits mens bronsen gikk til Jaqueline Hoerschlaeger fra Østerrike.


-Jeg er veldig fornøyd, det gikk veldig bra i dag, fastslår den lykkelige gullvinneren som etter premieseremonien reiste direkte til den norske ambassaden i Berlin for en mottagelse der, sammen med alle de norske utøverne og apparatet rundt dem.

-Vi er veldig glade og veldig stolte, legger hennes trener Kari Liavåg til. – Dette er resultatet av mye hardt arbeid, Maria har virkelig lagt ned en stor innsats frem mot disse lekene.

NRYFs president Tore Sannum var ringside i Berlin da Maria sikret seg gullet. – Dette er bare så imponerende, Maria har i dag gjort en virkelig stor idrettsprestasjon på vegne av rytter-Norge. Vi er virkelig stolte over våre utøvere her i Berlin!

Maria skal nå forberede seg mot neste oppgave. Lørdag skal hun ut i en ny klasse, da er det English Working Trails som står på programmet. Kristoffer Hadland Paulsen (Egersund og Dalane Rideklubb) skal ut i sin første konkurranse onsdag formiddag. Han har fått tildelt hesten Cilly, og har starttid i dressur Level B (I) klokken 11.15.

Resultat Dressur Level C (I) Div 02

NRYFs president Tore Sannum fulgte Marias vei til gull i Berlin dag - her er han sammen med det norske teamet i Berlin: fra venstre gullvinner Maria Nyborg Frøysok, trener Kari Liavåg, utøver Kristoffer Hadland Paulsen og trener Sue Maun. (Foto: Tonje Sagstuen)
God ridning og sterkt prosentresultat ga Maria gull - bedre oppfølging av fjorårets gull i prøve-lekene er ikke mulig! (Foto: Tonje Sagstuen)

-Hest gir meg sånn glede

Les mer om SO-rytteren Maria Nyborg Frøysok her