Gull for andre år på rad til Marie Lensebråten Walstad

Hun vant children-klassen i fjor med Clarkes Ferro – i år gjorde hun det på nytt, denne gang med Bobby Balou. Lørdag kveld på Linnesvollen ble Marie Lensebråten Walstad norgesmester for andre år på rad.

NRYFs president Tore Sannum (til venstre i bildet) kunne dele ut medalje og klappe for en children-rytter som tok gull for andre år på rad lørdag kveld på Linnesvollen - Marie Walstad Lensebråten. Gullet tok hun med hesten Bobby Balou, på æresrunden fikk hesten Hermes steppe inn. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var et velridende startfelt av children-ryttere i dagens finale over to runder. Etter første innsats over de 1,25 m høye hinderne sto fire ekvipasjer igjen med kun nullrunder gjennom mesterskapet – foruten Marie Lensebråten Walstad/Bobby Balou (Baloubet du Rouet/Landgold, oppdretter Gestut Lewitz)) var også Maiken Vandbakk Dragerengen/Sancerre (Careful/Rastell, oppdretter Lars-Ole Frøland), Josephine Marie Heldal Haukeland/Igor van’t Palmenhof (El Charro de Loupe/Triomphe de Muze, oppdretter Gerbs. Clerix) og Linnea Tomelthy Storstrøm/Flora By Gucci (Cyrell/Lennard, oppdretter Gretha Boneschansker) feilfrie.

Dette firkløveret holdt nullen også i andre runde, og dermed ble det duket for en omhopping mellom de fire om de tre medaljene.

Emma Tallulah Behn/Fetoucha (Zacharov/Contendro, oppdretter G.C. Smink) red også to gode, feilfrie runder i finalen, men med fire feilpoeng i bagasjen fra de innledende rundene ble det femteplass denne gang på ekvipasjen.

Spennende omhopping

Omhoppingen bød på både fart og spenning. Raskest ble Linnea Tomelthy Storstrøm fra Bærum Rideklubb med tiden 36,35 s på sin smidige, vendbare hest, men dessverre ble det to bommer ned på veien. Josephine Marie Heldal Haukeland loset sin vallak fint rundt, men det ble fire feil likevel. Likt antall feil fikk også Maiken Vandbakk Dragerengen, men hun hadde tiden på sin side idet hun galopperte over målstreken på 38,83 mot Josephines 39,48 s. Marie Lensebråten Walstad fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb var sikkerheten selv der hun red ut med medalje i sikte – og som eneste feilfrie tok hun gullet foran Maiken, med Josephine på bronseplass.

De ble stående som eneste helt feilfrie ekvipasje gjennom mesterskapet - årets gullvinnere Marie Lensebråten Walstad/Bobby Balou. (Foto: NRYF)
Sølvvinner ble Maiken Vandbakk Dragerengen/Sancerre. (Foto: NRYF)
Josephine Marie Heldal Haukeland red inn bronsen sammen med Igor van'T Palmenhof. (Foto: NRYF)

Han er en superhest

Det var en lykkelig vinner som kunne klatre øverst på pallen for andre år på rad. At hun skulle få gjøre det, det hadde hun ikke sett for seg.

-Dette var helt ubeskrivelig, jeg trodde virkelig ikke dette skulle skje i år igjen, sier Marie.

– Det var mange gode med, det var mange feilfrie – og det var en skikkelig spennende omhopping. Jeg var litt stressa på slutten der, men så gikk det. Hadde tenkt å gå på syv steg på siste linjen, men det gikk ikke så bra, men han fiksa det for meg. Han er bare en superhest, sier Marie

Den nå 15 år gamle Bobby Balou har en lang og god karriere bak seg, og flere norske toppryttere har hatt hånd om hannoveranervallaken. I 2013 var det Nina Braaten som satt i salen, deretter overtok Christian Anfinnsen Øien tøylene og red ham i internasjonale klasser i et år. I 2016 var det Pål Flam som fikk hånd om Bobby Balou, og sammen gikk de opptil 1,60 m klasser. I 2018 tok ekvipasjen gull i senior-NM med Pål Flam i ryggen . I 2020 var han med på å sikre lagsølv til Sarpsborg og Omegn Rideklubb i lag-NM, da med Maries mor Marianne Lensebråten i salen.

I januar overtok Marie tøylene på Bobby Balou. -Vi har derfor ikke gjort så mye sammen, men han er en helt fantastisk hest og gjør bare alt for rytteren sin, sa den glade vinneren.

Resultater