Grunn til å være stolt over innsatsen

Resultatmessig ble fasit på årets Nordisk Baltisk mesterskap i voltige en femteplass blant seniorene ved Kristine Åssveen og en 12. plass til Mathilde Hatlevoll Gjennestad i childrenklassen. Men fasit ble også jevnt over flinke utøvere – flinke idrettsutøvere som tar vel vare på hestene og som representerer Norge på beste måte.

Kristine Åssveen/Hh's Czardas og Lilly Weldingh. (Foto: Arne Apeland)
av
Rebecca Ballestad-Mender

-Det har vært en fin helg, det er en fin gjeng å reise med, sier Siri Arntzen som har fulgt med de norske voltigeutøverne til Uppsala som en lagleder. – Det begynte allerede da vi kom hit, vi fikk skryt fra både veterinærene og arrangøren for god presentasjon av fine hester. Det var virkelig noe å være stolt av!

Childrenutøveren Mathilde ble eneste norske utøver til finalen i de aldersbestemte klassene. Det ansvaret tok hun på beste måte og presterte godt i sin mesterskapsdebut. – Hun gjorde en riktig god figur og endte på 12. plass. Det er godt gjort i sitt første mesterskap som dette, sier Siri.

Mathilde Hatlevoll Gjennestad/Gucci Gicarda. (Foto: Arne Apeland)

Kristine Åssveen hadde med seg sin faste longørpartner Lilly Weldingh til Uppsala – og hennes faste firbente partner Hh’s Czardas. For denne var mesterskapet et aldri så lite comeback. – Han har vært ute en stund, har hatt et halvt års bokshvile, men nå er han «back in business». Vi er veldig fornøyd med ham, han gikk bare bedre og bedre for hver dag og hadde en riktig fin runde i finaleküren. Det vi taper litt på er det han mangler av rutine og samkjøring ettersom han har vært ute en stund, men det ble bare bedre og bedre i løpet av disse dagene, så det ser fint ut, forteller Siri.

Kür er noe Kristine pleier å prestere godt i. – Hun gjorde en riktig god innsats i dag, men var uheldig og fikk et fall i dag som ødela mye for henne, men det er imponerende hvordan hun takler det.

Mesterskapet har vært en god anledning for de norske utøverne til å få et blikk utenfor Norges grenser.

-Generelt har alle sammen vært veldig flinke, de har gjort mye bra. Det er også gøy å se de andre utøverne som er med her, gøy å matche seg med utøvere utenfor Norge, sier Siri.

Lilly Weldingh med sine mange års erfaring og rutine istemmer: - Det var synd med de fallene som kom, men vi er imponert og stolte over alle sammen, og ikke minst er vi stolte over hestene våre.

I hestesporten sier ikke alltid plasseringen på en resultatliste nødvendigvis så mye om prestasjonen som er gjort.
Siri trekker frem en ung junior som godt eksempel: - Linnea Aanonsen var uheldig og hadde et fall i küren fredag og kom dermed ikke til finalen. Men hun bare kjørte på videre, hoppet på igjen, smilte og fortsatte. Det var utrolig imponerende å se, og det viser hvilken idrettsutøver hun er. Det er denne måten å være med i konkurranser på som virkelig imponerer!

Resultater

-En fin gjeng å reise med - og en gjeng å være stolt av, sier Siri Arntzen om den norske delegasjonen til mesterskapet i Sverige. (Foto: Arne Apeland)

Hestesport ønsker å takke Arne Apeland for tilgang til fine bilder fra mesterskapet!