Grunn til å tenke billetter tidlig

Datoene er satt for OL og Paralympics i Paris 2024 – og det at arrangøren forventer stor interesse for billetter gjør at de går inn for et lotteri blant alle de som melder sin interesse for billetter. Hensikten er å gi alle lik sjanse til å få tak i billetter. Allerede nå kan man gjøre en innsats for å øke sjansen for en av de drøye 13 millioner billettene.

Illustrasjon: Paris 2024.
av
Rebecca Ballestad-Mender
Laster annonse...

Datoene for OL og Paralympics 2024 er henholdsvis 26. juli (dato for åpningsseremoni, noen idretter begynner allerede 24. juli) til 11. august og 28. august til 8 september. Hestesporten under OL går i løpet av dagene 27. juli til 6. august. Paris 2024 har et felles slagord både for OL og PL – «Games Wide Open», et uttrykk som er en invitasjon til hele verden og som gir uttrykk for det som ligger bak alt som gjøres i regi av Paris 2024.

Billett-lotteri

Disse lekene er det største idrettsarrangementet i verden, og arrangøren har nesten 10 millioner billetter som skal selges til OL og nærmere 3,4 millioner til Paralympics. Billetter vil kun selges online. Som følge av at arrangøren forventer en stor interesse for å være ringside lekene, har de gått inn for at det skal gjøres en trekning blant alle de som ønsker å kjøpe billetter til OL. Tanken er at alle skal ha en lik sjanse til å skaffe seg billetter.

Billettsalget er ikke i gang ennå, men arrangøren forteller at ved å melde seg inn i Paris 2024 Club maksimerer man sine sjanser til å få en billett, dette er uten noen form for kostnad. I tillegg til mulighet til å bli prioritert når billettsalget åpner, får man også all nødvendig informasjon om billetter underveis. Lotteriet for gruppebilletter åpner i desember 2022, og etter første trekning åpner salget i februar 2023. Først i mai 2023 åpnes salget av enkeltbilletter.

Ønsker man å bidra som frivillig under mesterskapet, kan man melde seg til arrangøren fra februar 2023.

Foreløpig OL-program er publisert

Arrangøren har sendt ut et foreløpig program for de olympiske leder, et program som de understreker kan endres fortløpende. For hestesportens del er en del av avvikling fremdeles noe som diskuteres mellom arrangør og det internasjonale rytterforbundet FEI. Nedenfor gis det foreløpige programmet som er publisert, der det er merket hvor det fremdeles er en diskusjon i forhold til avviklingen. Det er enn så lenge ikke publisert noe program for Paralympics.

Foreløpig program hestesport:

Lørdag 27. juli: Feltritt dressur, Château de Versailles

Søndag 28. juli: Feltritt terrengprøve, Château de Versailles

Mandag 29. juli: Feltritt sprangprøve, Château de Versailles

Tirsdag 30. juli: Dressur Grand Prix lag og individuell kvalifisering, Château de Versailles

Onsdag 31. juli: Dressur Grand Prix lag og individuell kvalifisering, Château de Versailles

Torsdag 1. august: Dressur Team Grand Prix Special (under diskusjon med FEI); Château de Versailles

Fredag 2. august: Sprang individuell kvalifisering (under diskusjon med FEI(, Château de Versailles

Lørdag 3. august: Sprang individuell finale (under diskusjon med FEI), Château de Versailles

Søndag 4. august: Dressur Grand Prix individuell Freestyle, Château de Versaiiles

Mandag 5. august: Sprang lag kvalifisering (under diskusjon med FEI), Château de Versailles

Tirsdag 6. august: Sprang lagfinale (under diskusjon med FEI), Château de Versailles

Arrangørens hjemmeside

Laster annonse...