Grandino H og VDL Groep Quatro klare til innsats

Torsdag setter det i gang – London International Horse Show 2021. Geir Gulliksens Grandino H og VDL Groep Quatro er på plass, klare til innsats ved 5-stjerners stevnet. Søndag kveld vet vi om turen til London har gjort at Geir kan klatre på World Cup-rankingen. VIDEO

I LONDON: Grandino H og VDL Groep Quatro er på plass. (Foto: Niki Javorek)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Siden 1991 har Geir Gulliksen deltatt ved hvert eneste Kingsland Oslo Horse Show – og nesten like ofte har han startet julefeiringen ved det tradisjonsrike World Cup-stevnet i London.

-Jeg er her for 28. gang nå, sier Geir. – Første gang var i 1991, det er bare to ganger jeg ikke har vært her.

Fra Olympia London til ExCel London

Sist gang han ikke var i London, var i fjor. Da ble stevnet avlyst grunnet koronapandemien.

I år derimot arrangeres stevnet, dog under strenge koronarestriksjoner og ikke minst i en ny arena. Vanligvis er det Olympia London som åpner dørene for stevnet, som i tillegg til World Cup-sprang også byr på World Cup i dressur og kjøring. Olympia, som ble bygget i 1886, er for tiden under oppussing, og derfor er stevnet denne gang flyttet til ExCel London. ExCel ligger i Docklands, mellom Canary Wharf og London City Airport.

Konferanse- og messesenteret, som totalt er på 105 000 kvadratmeter, ble åpnet i år 2000, og under OL i 2012 huset arenaen syv olympiske grener og seks paralympiske.

I 2020 ble senteret i løpet av ni dager og ved hjelp av hundrevis av soldater, bygget om til London’s Nightingale hospital for covid-19 syke, for å frigjøre sengeplasser ved de øvrige sykehusene i den britiske hovedstaden. Senteret rommer også et vaksinasjonssenter.

Godt sted for hestene sier hestepasser Niki

Nå har flere av verdens beste hester flyttet inn, og for Norges del er det Grandino H og VDL Groep Quatro som får oppgavene over hinder.

Hestepasser Niki Javorek har sørget for at disse to er vel installert, og i dag har begge hestene gått igjennom vetsjekk.

Niki har vært med som hestepasser i Olympia, men er vel fornøyd med ExCel så langt også:

-Dette er mitt favorittstevne, jeg elsker å være her. Olympia er fantastisk, med sin utrolige atmosfære og alt. Men her ved ExCel er det mer plass, det er bedre for hestene – det er en stor forbedring, mener hun. – Vi kan enkelt leie på hestene her, oppstallingen er veldig fin, det er korte avstander til alt og ikke minst står hestebilene parkert rett ved og ikke halvannen time avgårde som de gjør når stevnet er i Olympia.

I morgen ettermiddag går første klasse, da bygger den brasilianske banebyggeren Guilherme Jorge hinderne opp til 1,55 m i The Santa Stakes.

-Hestene er i god form og klare for dagene her i London. Jeg ser det litt an hvem jeg rir i hvilke klasser, og World Cup er først på søndag – det må jeg ta hensyn til, sier Geir.

Geir har så langt 1 World Cup-poeng, det tok han ved aller første mulighet, under Kingsland Oslo Horse Show.

Stevnet i London går i gang allerede tidlig torsdag morgen, med FEI Dressage World Cup ™ Grand Prix klokken 08.30. 15 ekvipasjer stiller til start her.

ClipMyHorseTV streamer live fra London.

Start- og resultatlister