Godt ungt norsk i Sverige

En spektakulær sluttstrek er satt i Stockholm for den åttende etappen av Longines Global Champions Tour, et 5*-stevne der også tre unge norske utøverne, samt en lovende unghest har prestert godt gjennom avslutningshelgen.

Den ikoniske OL-arenaen fra 1912 skapte en fantastisk ramme både for de tre norske U25-rytterne Mira Høidal, Ingrid Gjelsten og Lea Fondevik Syversen og alle andre ved 5*-stjerners stevnet - så som under gårsdagens premieutdeling i LGC Grand Prix of Stockholm. Foto: Stefano Grasso/LGCT
av
Sille Kasin

Mira Høidal innledet godt og feilfritt sammen med de øvrige U25-rytterne i Lövsta Future Challenge allerede på fredag, men måtte se tolv feil komme opp på tavlen i tidshoppingen 1,50 m med ti år gamle Bronx (Bravour x Cardento) på lørdag, mens det ble åtte feil i den avsluttende 1,50 m-klassen på søndag.

Unge Mira utvikler som kjent hestene sine selv, og i syvåringen Elano de Laubry Z (Echo van’t Spieveld x Prince Royale) har hun åpenbart et nytt godt emne på gang. Dette så vi allerede i Drammen for kort tid siden. I Lövsta Future Challenge for de unge spranghestene har de to ikke overraskende vist seg frem på beste vis gjennom gode runder alle tre dager i 1,30 m, 1,35 m og 1,40 m.

Ingrid Gjelsten kan også se tilbake på gode runder i U25-klassene i Lövsta Future Challenge med den ni år gamle BWP-vallaken Napoli vh Nederassenthof (President x Quasimodo Z). Duoen innledet med en nullrunde i 1,45 m på fredag, fulgte opp med en firefeilsrunde i nok en 1,50 m -klasse på lørdag, og avsluttet gårsdagen etter en fin grunnomgang i helgens siste 1,50 m-klasse som en av de første uplasserte på listen.

Lea Fondevik Syversen sparte det aller beste til slutt etter jevn, god innsats i Stockholm. Med feilfri grunnomgang gikk hun videre til omhopping som en av syv i U25-rytternes siste post på programmet for helgen; CSIU25 1,50 m. Bak tøylene på 13 år gamle Ambra (Quintender 2 x Grandeur) resulterte omhoppingen mot klokken i en sterk femteplass i startfeltet på 20 av verdens beste U25-ryttere, et resultat som er den beste prestasjonen i denne 21 år unge rytterens karriere så langt. Allerede i tidshoppingen 1,50 m på lørdag kunne duoen Lea og Ambra glede seg over en fin plassering, da som nummer 12.

Kort sagt, mye spennende ungt norsk i Stockholm under åttende etappe av ialt 15 under selveste LGCTstevnet, der Stockholm Hearts ved Malin Baryard-Johnsson og Peder Fredricson populært nok toppet listene i forrykende spennende Global Champions League, og der etappens hovedklasse, Longines Global Champions Grand Prix of Stockholm sponset av Fabege, ble vunnet av tyske Christian Ahlmann og Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly x Cassini) - i en helg der også brasilianske Marlon Zanotelli herjet resultatlistene med Gjelsten-eide Like A Diamond Van Het Shaeck (Diamant de Semilly x Bamako de Muze).

Merk at Eurosport 1 sender en redigert reprise fra Longines Global Tour of Stockholm i kveld, mandag den 20. juni, fra klokken 19:00.

Resultater: