Sprang

Godt i gang i Basel

Victoria Gulliksen er på plass i sveitsiske Basel for CHI Classics Basel, med søndagens World Cup-konkurranse som en viktig oppgave. Så langt ser det godt ut for Victoria og makker Equine America Papa Roach i St. Jakobshalle der arrangøren kan melde om fulle tribuner og helt utsolgt både lørdag og søndag.

hest / sprang / Norges Rytterforbund
Victoria Gulliksen er på plass i Basel, der helgens 5*-stevne inneholder en mulighet til å ta World Cup-poeng søndag. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Dette er årets første World Cup-konkurranse i den vest-europeiske ligaen – og den tiende totalt for sesongen. De beste er på plass, fire av topp ti begynner året i Basel, deriblant verdenseneren Henrik von Eckermann. Han har blant annet med seg sin kongehest King Edward. Regjerende europamester Steve Guerdat benytter seg av anledningen til å ri på hjemmebane. Guerdat er nummer fire på rankingen, og han følges ad til Basel av sin landsmann Martin Fuchs, nummer seks på rankingen. Østerrikes Max Kühner er den fjerde av topp ti-rytterne til stede, han er for tiden ranket som nummer åtte.

Victoria innledet sin deltagelse i 5*stevnet torsdag med en 1,45 m klasse sammen med sin Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus, oppdretter Rixt Meyer-Aller). Det resulterte i en fin nullrunde. Ekvipasjen skal også ut i kveldens Longines Grand Prix of Basel, en 1,60 m klasse. Den begynner klokken 14.15.

Stevnehelgen i Basel har flere høydepunkter – her går også selve World Cup finalen i voltige samt at dressurrytterne også skal ut i sin FEI Dressage World Cup ™. I dag står første konkurranse i den individuelle finalen for kvinner, menn og så pas de deux på programmet når det gjelder voltige, mens dressurrytterne skal ut i Grand Prix. Det er første gang World Cup finalen i voltige inngår i Longines CHI Classics Basel.

Start- og resultatlister

Relaterte artikler