Gode unge hesteryttere

En rekke sportslige høydepunkter har stått på programmet i Drammen Spring Tour denne lørdagen, og én av de meste spennende klassene ble utvilsomt Nations Cup for children. Og mens Finlands lag var aller best, var også Norges lagryttere knallgode.

av
Sille Kasin
Et svært velfungerende norsk childrenlag sikret sterk andreplass i Nations Cup denne lørdagen. Foto: Une Susrud/ NRYF

Etter at gårsdagen rommet nasjonshoppinger i tre aldersbestemte klasser, og de norske ungrytterne vant sin Nations Cup med hinderhøyde 1,45m i reneste utklassingsstil, var det childrenrytterne i alder 12 – 14 på hest som fikk prøve seg som lag på Kingsland Arena denne lørdags ettermiddagen. Hinderhøyden i danske Rasmus Ribes bane var satt til 1,20 m, og det ble ridd to omganger med både vannhinder og trekombinasjon okser – rekk – rekk på publikumssiden av Kingsland Arena. I tillegg ble syv ryttere gitt muligheten til å skaffe seg nyttig erfaring individuelt i første runde.

Tett i toppen fra start

Fire nasjonslag stod på listen, og etter første omgang lå formsterke Finland med null feil i protokollene. Norge var representert ved Emma Tallulah Behn med Fetoucha, Marie Lensebråten Walstad med Clarkes Ferro, Madelen Ossletten Fuglstad med Ibalou og Mia Søraas med Hity du Bosquetiau, og disse fire pustet Finland i nakken med fire feil og delt foreløpig tredjeplass med Sverige ved pause. Danmark fikk på sin side en noe trøblete start og lå derfor på foreløpig fjerdeplass med atten feilpoeng da konkurransen var halvveis.

Spennende andrerunde

I andre omgang ble startlisten snudd i tråd med foreløpig lagresultat, og Danmarks førsterytter ledet derfor an, etterfulgt av Sverige, Norge og Finland. Og mens vindkastene tok tak på Linnesvollen, og den stripete markisen over utedelen av Sancerre blafret heftig i vinden, og både solen og Finland holdt stand, red Norges childrenryttere inn til en finfin andreplass med i alt ti feilpoeng. Sverige fulgte hakk i hæl som nummer tre med i alt tolv feil, mens Danmark ble stående med sine atten – etter en forrykende andre omgang der hyggelig nok alt stemte, og fire nullrunder drøsset inn.

Årets finske gjester under DST har prestert fantastisk gjennom alle tre helger, og så også childrenlaget som denne lørdagen sikret Nations Cup-seier.Her med lagleder Marina Ehrnroot. Foto: Une Susrud/ NRYF
Finske supportere kunne nok en gang hente jubelen frem på Linnesvollen. Foto: Une Susrud/ NRYF

- Jentene var kjempeflinke i dag, roser lagleder Tom Vidar Gjeldnes. - Tre av dem har ridd på de samme plassene på childrenlaget helt siden i fjor og viser jo at de nå er veldig bekvemme med dette. Og så er det jo veldig morsomt med Madelen som bare har blitt flinkere og flinkere gjennom sesongen, og nå viser at hun kan fungere så bra på et lag, forteller han. - Det neste nå blir vel Zuidwolde om tre uker, og samme helg så er det også Baltic Cup i Danmark. Og da har vi sagt at de rytterne som satser mot EM, reiser til Nederland, mens de som har Nordisk Baltisk Mesterskap i kikkerten, rir Baltic Cup i Bernstorffsparken.

Tom Vidar Gjeldnes var med rette fornøyd med childrenlaget sitt i dagens nasjonshopping. Foto: Sille Kasin/ NRYF

Og landslagslederen, han påpeker på tampen at childrenrytterne i Norge nå er i sterk fremgang.

- Det er veldig morsomt at så mange som vi egentlig har hatt litt i kikkerten, nå virkelig får vist seg frem og slår ut i full blomst. Slik er Drammen Spring Tour en fantastisk mulighet for å kunne ri på hjemmebane gjennom tre konkurransehelger, og er virkelig gull verdt.

PÅ den norske supportertribunen var stemningen stor under dagens nasjonshopping. Foto: Une Susrud/ NRYF
Norsk jubel og glede på hjemmebane. Foto: Une Susrud/ NRYF