Gode premier og vinnere

Mens utøverne i årets verdenscupfinale i sprang hadde hviledag og ny vetsjekk på lørdag, sikret Johan-Sebastian Gulliksen fine premier og er klar for dagens åtteårsfinale. I tillegg ble blant andre finalevinnerne av verdenscupen i voltige kåret.

En fornøyd Johan-Sebastian Gulliksen gleder seg over premier og start i dagens finale for åtteåringer i Leipzig. Arkivfoto: NRYF
av
Sille Kasin

I gårsdagens Grosser Sparkassen-preis von Leipzig 1,50 m ved CSI3*-delen av stevnet var Johan Sebastian Gulliksen og 14 år gamle Exit of Ice blant de 16 ekvipasjene som gikk videre til omhopping. Med ett riv underveis holdt duoens innsats til en tolvteplass i svært godt selskap, der belgiske Jos Verlooy og FTS Killossery Konfusion gikk helt til topps.

Finaleklar unghest

I den andre kvalifiseringen for åtte år gamle hester i FUNDIS Youngster Tour CSIYH1* sikret Johan også en fin premie – som nummer seks med It’s Me De Saules (Best of Nec x President). Ekvipasjen sikret seg dermed plass i finalen denne søndagen, der de i alt 16 beste ekvipasjene etter to kvalifiseringer er med.

Verdig karriereslutt

Tysklands meritterte Pas de Deux-utøvere og regjerende verdensmestere i voltige, Janika Derks og Johannes Kay, takker nå av i toppsporten. Duoen ga både dommere og publikum gåsehud gjennom et på det nærmeste perfekt program under gårsdagens kürfinale presentert av HIRMER HOSPITALITY sammen med longør Nina Vorberg og oldenburgeren Humphrey Bogart. De ledet etter første dag i årets verdenscupfinale, og gjennom et program der høydepunktene kom på løpende bånd og karakteren 10.0 ble gitt for det kunstneriske, ble finaleseieren sikret gjennom en totalscore på 8.836. Østerrikes Romana Hintner og Eva Nagiller med longør Peter Wagner og hesten Dr. Grunow ble nummer to med en samlet poengsum på 8.016, mens tredjeplassen i årets Pas de Deux-finale gikk til Tysklands Chiara Congia og Justin van Gerven med løngør Patric Looser og hesten Calidor 10 med 7.960.

Etter en fantastisk karriere og Pas de Deux-seier i verdenscupfinalen på hjemmebane takket Janika Derks og Johannes Kay av, godt hjulpet av voltigør Nina og Humphrey Bogartør. Foto: FEI

Spennende finaler

Manon Mouthino gikk til topps i kvinnenes verdenscupfinale med en totalscore på 8.430, sammen med voltigør Corinne Bosshard og hesten Saitiri, og tok dermed en historisk fransk seier. Etter et stødig teknisk program i første runde på fredag, lå de i ledelse, og vant til slutt foran verdensmesteren fra 2019, tyske Janika Derks, longør Nina Vorberg og hesten Lockemotion, og amerikanske Kimberly Palmer, longør Laura Carnabuci og hesten Rosenstolz 99. Den samlete poengsummen for årets andre- og tredjeplasserte ble henholdsvis 8.016 og 7.960.

Årets verdenscupfinale for herrer i voltige skulle vise seg å bli riktig så spennende. Etter første dag lå den italienske vinneren Lorenzo Lupacchini, longør Laura Carnabucci og hesten Rosenstolz 99 som nummer to, men henviste franske Lambert Leciezio, longør Corinne Bosshard og hesten Saitiri til andreplass i finalen etter en flott freestyle.

Finaleseieren blant herrene ble belønnet med en totalscore på 8.795, mens franske Leciezio og team til sist endte på 8.628. Verdensener før finalen, tyske Jannik Heiland, og longør Nina Vorberg tok tredjeplassen sammen med hesten Rockemotion med en samlet poengsum over de to dagene i teknikk og freestyle på 8.019.

Resultater: