Gode norske fremtidshåp

Flere av Europas mest lovende unge sprangryttere er fortsatt på plass under CSIO De Wolden, der det norske ungrytterlaget gjorde seg svært positivt bemerket i nasjonshoppingen allerede fredag ettermiddag. De to seneste dagene har de unge fremtidshåpene vært ute i sine aldersbestemte Grand Prix-klasser, der Jenny Krogsæter satte et flott punktum denne søndagen.

av
Sille Kasin
Sett med norske øyne har årets utgave av CSIO De Wolden bydd på mange store øyeblikk. Her er ungrytterlaget med NRYF landslagsleder Tony André Hansen på pallen etter fredagens nasjonshopping. Foto: Jeroen Spoolder
Laster annonse...

Først ut denne avslutningssøndagen i Zuidwolde i Nederland var juniorene i sine to Grand Prix-klasser. I storetur 1,40 m tok spanske Olivia Alvaréz García og GazquineTag seg av seieren, mens de norske til start i klassen, måtte se omhoppingen fra sidelinjen. I Grand Prix lilletur 1,35 m der det var 47 ekvipasjer til start, kapret britiske Nicole Lockhead Anderson og Emerald Irish Cruise seieren. Siri Endresen kunne på sin side glede seg over også å være én av ti som satte nullen i grunnomgangen, og som derfor gikk videre til omhopping. Her ble resultatet med Tres Chich Van Visa Versa Z nok en nullrunde, og dermed ble sluttresultatet en flott femteplass i klassen.

Denne søndagen var det også 24 childrenekvipasjer som fikk prøve seg i sin Grand Prix, der hinderhøyden var 1,25 m. Polske Malgorzata Babczynska trakk lengste strå med Pluto 75. Startfeltet rommet ingen norske ekvipasjer til start, og det gjorde heller ikke dagens Grand Prix lilletur for ponni 1,20 m. Denne ble vunnet av Izabella Rogers med Uncanny fra Storbritannia, mens gårsdagens Grand Prix storetur 1,30 m med 35 startende, fikk nederlandsk vinner gjennom Siebe Lemans og Noriego van de Riloo. Her gjennomførte Rasmus Aasland en god firefeilsrunde i grunnomgangen med Gaoth Mhara Lad.

Stevneoppholdet i Zuidwolden har bydd på mange minnerike øyeblikk og god læring. Her ser vi nakken på NRYFs landslagsleder children og ponni, Vidar Gjeldnes, på offisiell kjøretur med et par av rytterne sine. Foto: Jeroen Spoolder

Det norske ungrytterlaget stod for en fabelaktig prestasjon ved CSIO De Wolden fredag ettermiddag, da de nok en gang sikret en prestisjetung pallplass i Nations Cup-serien for unge ryttere. Denne har stått på kalenderen siden 2019. Det ble hoppet i to omganger med hinderhøyde 1,45 m, og rytterne som denne gangen hadde fått tilliten av NRYFs langslandsleder for junior og unge ryttere, Tony André Hansen, var Jenny Krogsæter med Chivas Ap Z, Synne Marit Eide med Kleine Cherie, Martine Mariero Moe med Dinero De Laubry og Ingrid Gjelsten med Alibi De La Roque. I alt tolv nasjonslag stilte til start, og etter en hard, nervepirrende fight stakk Belgia av med seieren med i alt 16 feil, foran vertsnasjonen Nederland på 18, og med Norge som god tredje med i alt 20 feilpoeng i protokollene. Danmark ble nummer fire med samme poengsum som våre jenter, men med dårligere sammenlagttid, mens Tyskland sikret femte.

Denne søndagen satte velridende Jenny Krogsæter og den elleve år gamle Cardento-sønnen Chivas Ap Z punktum på vegne av de norske ungdommene våre som har vært på plass under årets utgave av CSIO De Wolden, med flott innsats i ungrytternes Grand Prix 1,45 m. Her møttes 48 utfordrere til start, ni gikk videre til omhopping mot klokken, og til sist endte den norske duoen på en sterk femteplass med fire feil.

Resultater:

Ungrytter Jenny Krogsæter hadde to virkelig gode dager på jobben ved CSIO De Wolde, først som del av det norske laget i nations Cup, og deretter i den avsluttende Grand Prix'en denne søndagen. Bildet er fra fjorårets EM for unge ryttere med Curious Friday. Foto: Privat
Laster annonse...