Gode gamle D.O.R. ønsker å feire sammen med deg

250 år er anseelig alder for en rideklubb – og det feirer Drammen og Omegn Rideklubb i år. I den anledning vil deres årvisse Lier Horse Show i år bli et skikkelig jubileumsstevne. Det blir sprang, dressur, klubbkonkurranse og vandrepremier. – Vi ønsker å feire 250 år med rytterglede sammen med deg, sier en av klubbens ildsjeler Rill Rytter Fjøren som inviterer sprang- og dressurryttere til D-stevne på Linnesvollen 22.-25. juni.

Dronebilde av anlegget, foto: Henrik Hougen
av
Rebecca Ballestad-Mender

I perspektivet 250 år er Lier Horse Show ennå som ung å regne. Etter Norway Grand Prix i 2002 ble den første Hestefestivalen arrangert, med konkurranser i både sprang, dressur, feltritt og kjøring. I 2003 ble Hestefestivalen døpt om til Lier Horse Show og i tillegg til konkurranser i sprang, dressur og kjøring, ble det arrangert NM i feltritt og Voltige. Alt på samme helg!

Lagkonkurranse i sprang

Under årets jubileumsstevne blir det jubileumsturer i sprang for alle. Fra 1994 til 2007 arrangerte klubben et "minilagmesterskap" i sprang som gikk med hinderhøyde 1,10 m. D.O.R. ønsker å ta opp tradisjonen med klubblag som konkurrerer på et nivå mulig for alle. Et fat med vinnerlaget inngravert var vandrepremien som tidligere ble delt ut i dette «minilagmesterskapet», dette fatet henger nå i klubbens sekretariat og er klart for inngravering av årets vinnerlag.

Vinnerfatet er klar til ny inngravering! (Foto: Rill Rytter Fjøren)

Ny mulighet til å vinne statuett

I dressur tilbys det klasser fra LC til Intermediare og finale for deltagerne i FERD Comeback Cup. Lørdag arrangeres Hedevig Hauglins Minneklasse, en årlig klasse i MB, til minne om klubbens internasjonale dressurdommer og mangeårige klubbmedlem Hedevig Hauglin, som gikk bort i april 2014. En hestestatuett som Hedevig og Bernt Otto Hauglin hadde fått i gave fra klubben ble gitt som vandrepremie. Vandrepremien vinnes til odel og eie av den rytteren som har hatt to seiere i denne klassen. D.O.R. medlem Nina Bjerkaas var den første vinner av statuetten i 2020 og ny statuett ble satt opp i 2021. Det blir spennende om noen vinner den nye statuetten for andre gang under årets stevne.

-Lier Horse Show er et høydepunkt for oss hvert år, og vi ønsker å dele det med så mange som mulig – især nå i år, når vi feirer hele 250 år med rytterglede. Det nærmer seg stevne nå, og vi har plass til flere – det er bare å melde seg på og bli en del av feiringen i Drammen, sier Rill.

Påmelding sprang (frist 14. juni)

Påmelding dressur (frist 14. juni)

Nina Bjerkaas vant i 2020 Hedevig Hauglins Minneklasse for andre gang og fikk dermed statuetten til odel og eie. Ny statuett ble satt opp i 2021 - det blir spennende om den i år fortsetter på sin vei som vandrepremie eller om den får en fast eier. (Foto: Rill Rytter Fjøren)