God sport en tidlig fredagsmorgen

Fredagen i Telenor Arena ble åpnet av 44 startende i en internasjonal Top Score 1,30 m klasse presentert av Norsk Hestesenter. Det ble en god dose god, underholdende sport, toppet av Alessandra Reich/Anyway fan het Kervijnhof Z fra Østerrike foran norske Carmen Viskjer-Rød/Ballerina.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Best fredag morgen - Alessandra Reich/Anyway fan het Kervijnhof Z sammen med Cecilie Gaarder Skaug og Hanne K Dahl Lien fra Norsk Hestesenter. Foto: Une Susrud

Top Score-bedømningen holdt publikum våkne tross klassestart klokken 08.00 – her skulle rytterne selv velge hinderrekkefølgen. De ulike hinderne ga forskjellig med poeng, her gjaldt det å ri så mye av de hinderne som ga mest poeng innenfor en gitt tid på 60 sekunder. Når et minutt var gått, klinget en bjelle og da gjaldt det å være kjapt over målstreken for å få best mulig tid.

Aller best på dette var altså rytteren fra Østerrike, som allerede under KOHS har innkassert flere gode premier. Smarte veivalg og god ridning på 7-åringen e. Alvaro du Talus/Klairon ga en poengpott på 1120 poeng og det holdt til seier akkurat foran Carmen og hennes norskfødte Ballerina e. Balou/Lavall I – på hoppen Gimini til Kirsti Svaboe. Den lille, kjappe hoppen hadde gode odds på denne type hoppning, rytter likeså – og Carmen gikk for gode poeng. Det ga 1110 poeng totalt og en god andreplass.

-Jeg hadde tegnet opp og planlagt flere mulige baner, jeg hadde regnet på tiden og sett på hva som skulle gi meg best mulig resultat. Jeg rakk akkurat ikke hoppe det siste hinderet jeg hadde på planen innenfor de 60 sekundene, ellers så hadde jeg klart å slå Alessandras poengsum. Ballerina var superfin, hun er jo en kvikk hest. Det ble mye svinger, og det er jo ganske slitsomt, merket på slutten at hun syntes det var litt tungt. Men veldig, veldig gøy alt sammen, forteller Carmen om sin innsats sammen med Ballerina, også den 7 år gammel, akkurat som vinnerhesten.
Tredjeplassen gikk til Ane Straumsheim/Carlotta e. Cloney/Espri som innkasserte 1040 poeng. På fjerde, 10 poeng bak Ane, kom Birgitte Emilie Meier/Hyacintha e. Ukato/Orame.

Resultater