God Siri Endresen i CSI2* 1.45 m

En rekke norske utøvere er på plass under det internasjonale sprangstevnet i Kronenberg i Nederland denne helgen, og så langt har blant andre Siri Endresen deltatt i premiehøsten og er klar for flere runder også på søndag. Det er også flere av de andre norske.

Under NM lag deltok Siri Endresen som rytter, mens pappa Stein var lagleder og trener. Denne helgen rir de begge stevne i Peelbergen - sammen med en hel del andre norske ryttere. Arkivbilde: Sille Kasin/ NRYF
av
Sille Kasin

En rekke norske utøvere er på plass under det internasjonale sprangstevnet i Kronenberg i Nederland denne helgen, og så langt har blant andre 16 år gamle Siri Endresen deltatt i premiehøsten og er klar for nok en runde også på søndag. Det er også andre av de norske på plass.

Norske sprangryttere er til stadighet til start ved Peelbergen Eqestrian Centre i Kronenberg i Nederland, og så også denne helgen der arrangøren inviterer til CSIYH1*, CSI1* og CSI2*. Flere av de norske utøverne har så langt ridd gode runder og har plukket premier, og blant disse er blant andre 16 år gamle Siri Endresen. Denne lørdagen red hun inn til en fin nittendeplass med Elegance Z ( Everglade VDL x Forever) i Grand Prix-kvalifiseringen i 1.30 m ved CSI1*-delen av stevnet, og avsluttet deretter stevnedagen på flott vis i CSI2* Animo Prix 1.45 m. Her kapret nemlig Stall Berrgan-rytteren en sterk niendeplass med Quapo di Tutti ( Quartz Adelheid x Carthago Z) - etter å ha gjennomført en flott firefeilsrunde i omhoppingen der 14 av 47 ekvipasjer møttes til kamp mot klokken. I morgen, søndag, avslutter Siri stevnehelgen ved Peelbergen bak tøylene på Tres Chique Van Visa Versa Z (Thunder Vd Zuuthoeve x Non Stop) i CSI1* Grand Prix 1.35 m.

Pappa Stein Endresen er også på plass i Kronenberg og har med seg unghesten Teglovnens Zir-Oculus (Zirocco Blue x Cornet Obolensky). Fredag gikk femåringen dobbelt null, og denne lørdagen leverte unghingst nok en god feilfri runde i CSIYH1* 1.05 m og ble plassert som nummer ti. I morgen venter en ny siste runde for helgen, denne gangen i 1,10 m.

Storesøster Benedikte Serigstad Endresen har på sin side med seg fem hester til Kronenberg denne helgen, og er representert både på unghest og i CSI1* og CSI2*. Torsdag hoppet den syv år gamle hoppa Lefuson VDL (Arezzo VDL x Toulon) inn til en åttendeplass i 1.25 m, mens ni år gamle Lagoubet (Lagavulin 2 x Baloubet du Rouet) ble nummer to 1.20 m på fredag. Sistnevnte skal ut i morgendagens CSI1* Grand Prix med hinderhøyde 1.35 m, mens Benedikte også rir de to syvåringene Lefuson VDL og Rngas Narinja (Balou x Casir Ask) i unghestklassen 1.25 m.

For Birgitte Emilie Meyer gjenstår også to runder på søndag, men allerede nå kan hun se tilbake på en vellykket stevnehelg. Hun ble nemlig plassert både torsdag og denne lørdagen med Hyacinhta (Ukato x Orame) i henholdsvis 1.10 m og 1.20 m ved CSI1*-delen av stevnet som nummer tre og nummer elleve, og hun sikret også en fin ellevteplass med Hakinnen N (Zirocco Blue x Chin Chin) på fredag.

Maria Olsen Stamnæs plukket på sin side med seg en fin sjetteplass i CSI2* 1.35 m med Kobo Provo (Grand Cru Vd Vijf Eiken x Winningmood Vd Arenberg) allerede på torsdag, og rir 1.40 m med denne 13 år gamle vallaken i morgen, søndag.

Vi får også et gjensyn med de to norske rytterne Martine Mariero Moe og Frida Kamille Aa i morgen. Førstnevnte skal ut i både CSI1* 1.25 m og 1.35 m , mens sistnevnte også rir 1.25 m. Thea Gunleksen rir på sin side en siste runde i den internasjonale syvårsklasssen, der hinderhøyden vil være 1.30 m.

Resultater: