God runde av Victoria – men 5 dyre feil

Et riv og en snau makstid kostet dyrt for Victoria Gulliksen og Papa Roach i dagens World Cup-klasse i Madrid. Franske Julien Epaillard har tatt den spanske hovedstaden med storm og avsluttet en fantastisk innsats over hinder i helgen med å ta 20 World Cup-poeng.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Juilien Epaillard/Billabong du Roumois. (Foto: FEI/Stefano Grasso)

Victoria red ut som start nummer tre i dagens WC-klasse. Vel vitende om at det ikke var noen mulighet for å ta seg god tid noe sted, økte Victoria raskt opp tempoet. Papa Roach e. Perigeuex/Zeus hoppet som en klokke, men i trekombinasjonen ble han litt flat mot b-hinderet og tok med seg bommen i farten. Resten av banen fortsatte den norske ekvipasjen sin meget gode innsats og lot bommene ligge hele veien. Makstiden var 69 sekunder, og ekvipasjen suste over målstreken på 69,86 – det ble en liten, sur tidsfeil av det. Dermed skulle fasit til slutt bli plass nummer 23 på ekvipasjen etter en riktig god runde.

Den spanske banebyggeren Javier Trenor gjorde ikke dagens oppgave enkel for de 68 startende, kun seks red feilfri grunnomgang. Epaillard og hans 10 år gamle Billabong du Roumois e. Mylord Carthago/Papillon Rouge red ut i omhoppingen som nummer to og feide igjennom på 41,24 s – det skulle bli vinnertiden. Dermed kunne den franske rytteren legge til 20 poeng til de tre han hadde fra før, og etter denne fjerde runden av den vest-europeiske ligaen ligger han som nummer seks. De 18 beste kvalifiserer til finalen i Leipzig, Tyskland i april.

Epaillard og Billabong vant også fredagens WC-kvalifisering, i tillegg tok Epaillard seieren i lørdagens CSI5* 1,50 m, da med Solero MS e. Silvio I/Espri.

Nummer to i Madrid ble tyske David Will/C Vier e. Cardento/Concorde foran irske Denis Lynch/GC Chopin’s Bushi e. Contendro II/Nairobi.

Geir Gulliksen er så langt eneste norske rytter med poeng på rankinglisten – han fikk med seg et lite poeng fra Oslo og ligger som nummer 47 på listen.

Resultater