God ponnidressur på Epona: Topplasseringer til Thea og Mira

De norske ponnirytterne møtte på gode konkurrenter fra både Danmark, Sverige og Finland under helgens Norway Open Dressage på Epona Ryttersenter, men konkurransen sporet til innsats som ga flott uttelling. Søndag red Thea Victoria Harlem inn en knallgod andreplass i küren, mens Mira Hjelle Antonsen/Filur af Grønagergård gikk helt til topps i klassen lørdag.

Mira Hjelle Antonsen/Filur af Grønagergård vant ponniklassen lørdag. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Mira Hjelle Antonsen og Filur av Grønagergård er en ganske fersk kombinasjon. I fjor red Sondre Torp Kristiansen inn et velfortjent NM-sølv med denne velgående ponni Filur af Grønagergård, med Mira Hjelle Antonsen/Herikos Bredager på bronseplass. I år har Sondre gått over til hest – og Mira har fått overta tøylene på den elegante danske sportsponnien e. Vasehøjs Kashi.

Slo til med seier i sin tredje internasjonale klasse

Denne kombinasjonen debuterte internasjonalt i Belgia i midten av april før ferden gikk til internasjonalt stevne på norsk grunn på Epona.

At kombinasjonen Mira Hjelle Antonsen og Filur af Grønagergård er spennende, så man allerede i fredagens klasse der de sikret seg en femteplass i ponniklassen. De stod for et fint program, samtidig som man så at det var mer i dem. Imponerende raskt hentet de frem dette – lørdag gikk de helt til topps og ble best i startfeltet på 16 ekvipasjer. Filur står fint i formen, de fikk det til å se enkelt ut, det fløt fint og jevnt – og dommerne fant frem opptil flere velfortjente 8-tall. Med 70,720 % tok de seieren foran danske Rikke Maria Schoubye Johansen/Lykkesholms Cyperb med 69,505 %.

I denne klassen lørdag ble det norsk på tredjeplass. Thea Victoria Harlem og Schermeer’s Hof Simba e. Bobo/Cupkeshof Winob fortsetter å være en spennende ekvipasje, selv om de har vært en duo i flere år nå. Med 69,414 % i protokollen sørget denne ekvipasjen for at det ble to norske ekvipasjer blant de fem premierte i klassen.

Imponerende prosenter

Danske Emil Pedersen/Lynet lå i tet med 71,855 % da Thea red ut som tredje siste ut av de totalt 16 startende i søndagens kür. Dermed var hun vel vitende om at det var godt over 70 % som gjaldt – og hun var også vel vitende om at to sterke danske ekvipasjer skulle ut etter henne.

Det presset mestret Thea mesterlig. Ikke én dommer var under 70 %, hverken på teknisk eller kunstnerisk. Det var helt klart at dommerne i likhet med publikum virkelig likte det de så – australske Mary Robbins hadde henne sågar som nummer en etter klasseslutt. Alle dommerne belønnet henne rikelig for det kunstneriske; Robbins ga ekvipasjen 76 % blank på det kunstneriske – nederlandske Janine van Twist landet på hele 79,200 %. Samtlige fem dommeres resultater til sammen ble på 73,705 %, og det skulle gi henne andreplassen i klassen.

Kun én dansk rytter klarte å presse seg forbi, med minimal margin tok Rikke Maria Schoubye Johansen seieren med sin Lykkesholms Cyperb e. Lukas/Maior Domus med 73,785 %.

Thea Victoria Harlem og Schermeer's Hof Simba var tett opptil å se en prosent på åttitallet i søndagens kür. Samlet resulterte prosentene i en sterk andreplass. (Foto: NRYF)

Det var hard fight om plasseringene, det var lite som skilte. Mira Hjelle Antonsen og Filur viste en fin kür belønnet med 70,435 % og ble nummer ni i klassen.

Resultater