God plassering på vakre Segersjö

For omlag ett år siden stod blant andre Heidi Bratlie Larsen for en god prestasjon under Segersjö International Eventing. I helgen gjentok hun suksessen og hadde dette året selskap av tre andre norske feltrittryttere, hvorav yngstemann sikret seg en EM-kvalifisering.

At Heidi Bratlie Larsen og Mr Crichton trives under Segersjö International Eventing, er tydelig. Under årets utgave av det populære stevnet stod duoen for nok en god prestasjon. Foto: Privat/ NRYF
av
Sille Kasin

Denne helgen la fire norske feltrittryttere veien over svenskegrensen til den vakre herregården Segesjö utenfor Örebro for å delta under populære Segersjö International Eventing. Mens Heidi Bratlie Larsen, Marthe Hagen Haugen og Louise Wuttudal var til start i CCI3*-S, var unge Hans Oliver Bauer for første gang Norges representant i CCI2* ved dette populære internasjonale stevnet.

Under fjorårets arrangement sikret Heidi Bratlie Larsen en god fjerdeplass med Sc Mr Crichton (Corino VL x Gloriosus) i CCI3*-S, mens hun klatret ett hakk på årets resultatlister. Etter å ha ligget som nummer 13 etter dressurprøven første dag i startfeltet som ekvipasjen som rommet 15 ekvipasjer, stod ekvipasjen også dette året for en formidabel opphenting både i lørdagens utholdenhetsprøve i terrenget og på sprangbanen denne søndagen. Dermed ble tredjeplass i klassen sikret med 55.6 i straff.

-Vi har hatt en super helg i Segersjö, bekrefter Heidi Bratlie Larsen. – Det er en veldig god arrangør og kanskje Nordens peneste stevneplass og terrengbane. Tross mye regn og leire som påvirket helgen, holdt underlaget bra og stevnet var godt arrangert som alltid. Mr Crichton gjorde en litt spent dressur fredag, men fulgte opp med fine runder i både terreng og sprang på lørdag og denne søndagen. Han er en ung hest, og vi har fremdeles mer fokus på kvaliteten i det vi gjør enda enn selve plasseringene, g da er det ekstra gøy når man ser at jobben man gjør gir resultater, og man er på rett vei!

Marthe Hagen Haugen var også til start i CCI3*-S denne helgen, og hadde – som under fjorårets arrangement - med seg Ballymurphy Jill (Nigrasine x Market Square) som makker. Etter en god innsats i alle tre delprøver endte duoen uplassert som nummer syv – med totalt 70.9 i straff.

Louise Wuttudal fikk på sin side en riktig god start på dressurbanen med Uzelia /Algot 1182 x Feliciano 1182) , men valgte deretter å trekke seg.

Hans Oliver Bauer stod på sin side for en god prestasjon i CCI2*-L med Jappeloup (Warkant van het Gestelhof x First Mate XX). Startlisten rommet 25 ekvipasjer fra Sverige, Danmark, Finland og Tyskland, og den unge Asker-rytteren var alene om å representere de norske fargene. Den norske duoen lå som nummer 13 med 37.2 i straff etter dressuren, og avanserte deretter på listene gjennom en imponerende feilfri terrengrunde og en sprangprøve med 12 feil. Med totalt 49.2 i straff ble fasiten en fin åttendeplass som første uplasserte i klassen, og med målet for helgen - en EM-kvalifisering i boks.

Resultater: