God norsk start på finalestevnet i Danmark

Tradisjonen tro er Vilhelmsborg, Danmark nasjonale hestesportsenter, vertskap for finalen i Baltic Cup. Mange norske ryttere er på plass – og de har sørget for en god norsk innledning på førjulshelgen i Danmark.

Thea Førsund er en del av en stor norsk kontingent som er tilbringer helgen i Danmark og finalen i Baltic Cup. Fredag morgen klinket hun og Lodestar van't Rechthof til med en andreplass i Small Tour ponni kategori 2. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Andre dag er så vidt i gang i Danmark, og tre ponniklasser er avviklet. I Small Tour kategori 2 1 m rakk strålende innsats til nest øverste plassering for Thea Førsund/Lodestar van’t Rechthof, i en klasse med 28 startende fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Nederland.

Etter toerne var det enernes tur – og her gikk det riktig så godt for Anna Mathilde Buskoven. Med Addrigoole Sally klinket hun til med to nullrunder og en sterk tid i andre fase som holdt til enda en norsk andreplass, nå i Small Tour kategori 1 1,10 m.

Fire klasser ble avviklet torsdag. Childrenrytterne var først ut med en Small Tour 1,05 m. Der ble Frida Olsen Nordby/Leandro nummer tre etter dobbelt null, og plassert som nummer fem ble også Philippa Porskrog Heiestad/Bon Ton v.h. Hippodrom.

I Small Tour Junior 1,20 m ble det tre norske plasseringer. Thea Gunleksen sto for to av dem; med Chelino ble hun nummer to og med Commissario fulgte hun opp som nummer tre. To gode nullrunder hadde også Eva Kathinka Brøndmo/Carsall – og den innsatsen holdt til en syvendeplass.

I Big Tour Children 1,15 m ble det én norsk plassering; det sørget Linnea Tomelthy Storstrøm/Billy Lambert for med en fin niendeplass.

Det ble Oda Therese Oddsen som satte prikken over i’en torsdag kveld – med Via vd Karmenhoek Z sto hun for to nullrunder og en tid som holdt til en fin tredjeplass i Big Tour Junior 1,30 m.

Start- og resultatlister

Oda Therese Oddsen/Via vd Karmenhoek Z tok en sterk tredjeplass i juniorenes Big Tour torsdag kveld. (Foto: Privat)