God mesterskapsstart

-Det er mange klasser og travle dager, men sånn er det jo i Nordisk, smiler stevnedirektør Eirik Berentsen blidt mens han iler forbi. Nå er altså Nordisk Baltisk Mesterskap i full gang på Drammen Ridesenter, og allerede på åpningsdagen er det første medaljesettet delt ut på dressurbanen.

Stor stemning på Linnesvollen under dagens åpningsseremoni for Nordisk Baltisk Mesterskap 2023. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF
av
Sille Kasin

Fra start på åpningsdagen fikk de yngste dressurrytterne gleden av å åpne Nordisk Baltisk Mesterskap 2023 på Gjelsten Arena 2. Den romslige arenaen var delt inn i to, slik at lagkonkurransen for toerponniene og lagkonkurransen for children nærmest kunne kjøres parallelt. Deretter rådet enerekvipasjene grunnen, også de på Gjelsten Arena 2 som er forbeholdt dressurklassene gjennom hele mesterskapet. Og denne første mesterskapsdagen, den ble kronet med årets aller første medaljeseremoni.

Høytidsstemte og lykkelige childrenmedaljører på pallen. Sverige karet årets laggull, mens Finland sikret lagsølvet. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF
En lykkelig svensk lagleder gleder seg over childrengull på åpningsdagen av NBC. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Lagkonkurransen for children gikk så å si parallelt med klassen for de minste ponniene, og i etterkant av klassen ble altså årets første NBC-medaljer delt ut. To lag stilte til start med fire ryttere hver, hvor tre var tellende. Sveriges childrenekvipasjer Erla Argus med Niels P.J., Agnes Christensen med Narnia, Thilda André Hokfelt med Hamiltons I Did It My Way og Ingrid Albinsson med Charam oppnådde en totalscore på 231.825 prosentpoeng, og disse fire unge dressurrytterne mellom 12 og 14 år kan dermed kalle seg NBC-mestere i et helt år fremover. De finske lagrytterne oppnådde på sin side en sammenlagt score på 210.125 og ble belønnet med sølv for innsatsen sin. Norske Astrid Olafsdottir ble plassert som nummer fem på Myrstads Alexandro med en score på 72.950, mens Matilde Malmberg pustet henne i ryggen gjennom 72.600 prosentpoeng som nummer seks.

Den norske childrenrytteren Astrid Olafsdottir kunne glede seg over en finfin femteplass i dagens åpningsklasse under NBC. Foto: Astrid Marie Årdal

Danmarks toerekvipasjer har på sin side fått en drømmestart på mesterskapet og kapret de fem første plassene i dagens lagkonkurranse, og både Amalie Juliane Danvad Fredbøg med Spirit-Kick og Ida Bøllingtoft Asmussen med She Nett Højgaard red til mer enn 70 %. Norske Ingse Hagevik med Malibu red inn til 64.810 % og endte i nedre del av resultatlisten denne åpningsdagen.

Fem glade enerryttere med drømmestart på årets mesterskap. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Dagens lagkonkurranse for ponni kategori 1, gikk også på Gjelsten Arena 2 og rommet i alt 24 ekvipasjer. Her trakk igjen danske ponnirytterne det lengste strået og dominerte klassen med en totalscore på 218.830, mens Sveriges utøvere samlet red inn til 214.142 %. Finland oppnåddeen totalscore på 207.906, mens Norges lagryttere endte som nummer fire etter å ha ridd inn til 206.333 prosentpoeng totalt. Danske Laura Qvist med Der Kleine Lord vant klassen med 73,381 prosentpoeng, etterfulgt av lagvenninnene Sofia Rosenkilde med DSP Cosmo Royale på 72.809 og Maya Leisted Groenbech med Giotto N på 72.190. Deretter fulgte to gode svensker, nemlig Ronja Kardos med Nice One og Wilms Bornhager med Tackmann’s Hochgenuss på henholdsvis 71.714 og 71.571. Finske Roosa Salo red inn til 70.953 prosentpoeng, og kapret dermed sjetteplassen i klassen.

Fem fornøyde topp fem i etterkant av enerponniens første konkurranse. De norske ponnirytterne Mira Antonsen Hjelle med Filur av Groenagergaard, Celine Granli med Davidoff, Alexander Dalgaard Ranum med Steendieks Cunningham, Tuva Eckdahl Book med Schanti M, Hennie Moen Haugen med Rhythm Forest og Maren Bjorøy Strømnes med Coelenshage’s April endte alle uplassert denne første konkurransedagen, men kan se tilbake på fine gjennomkjøringer. Våre seks juniorryttere Emma Løkken med Mr Gold G, Dalia Elvira Hauser med Mythos Cml, Thia Elise Nielsen med Ophelia van het Rozenhof, Ingvild Malene Abrahamsen med Atterupgaardss Delaila, Karen Marthine Tandberg med Noesminde Miami og Minken Hamre med Lone Star har også vært i ilden på åpningsdagen i sin lagkonkurranse, der Karen, Dalia, Emma og Thia red på Norges lag , og de to øvrige red individuelt. Sammen oppnådde laget med tre tellende rytter en score på 208.030, kun ett drøyt prosentpoeng bak førende Danmark. Emma Løkken har fått en riktig god start på mesterskapet sitt gjennom en flott andreplass i klassen med Mr Gold G. Hun red inn til 71.869 prosentpoeng. I morgen er det duket for mer dressur på Gjelsten Arena 2 – med blant annet to nye spennende medaljekamper for ponni kategori 1 og 2 og et første møte med ungrytterdeltakerne under til start i årets mesterskap. Foto: Astrid Marie Årdal

De norske ponnirytterne Mira Antonsen Hjelle med Filur av Groenagergaard, Celine Granli med Davidoff, Alexander Dalgaard Ranum med Steendieks Cunningham, Tuva Eckdahl Book med Schanti M, Hennie Moen Haugen med Rhythm Forest og Maren Bjorøy Strømnes med Coelenshage’s April endte alle uplassert denne første konkurransedagen, men kan se tilbake på fine gjennomkjøringer.

Våre seks juniorryttere Emma Løkken med Mr Gold G, Dalia Elvira Hauser med Mythos Cml, Thia Elise Nielsen med Ophelia van het Rozenhof, Ingvild Malene Abrahamsen med Atterupgaardss Delaila, Karen Marthine Tandberg med Noesminde Miami og Minken Hamre med Lone Star har også vært i ilden på åpningsdagen i sin lagkonkurranse, der Karen, Dalia, Emma og Thia red på Norges lag , og de to øvrige red individuelt. Sammen oppnådde laget med tre tellende rytter en score på 208.030, kun ett drøyt prosentpoeng bak førende Danmark. Emma Løkken har fått en riktig god start på mesterskapet sitt gjennom en flott andreplass i klassen med Mr Gold G. Hun red inn til 71.869 prosentpoeng.

I juniorenes åpningsklasse som også inngår som del av lagkonkurransen deres, var det seks plasserte. Norges Emma Løkken (nummer to fra venstre) ble plassert en god nummer to og har med dette fått en riktig god start på mesterskapet. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF.

I morgen er det duket for mer dressur på Gjelsten Arena 2 – med blant annet to nye spennende medaljekamper for ponni kategori 1 og 2 og et første møte med ungrytterdeltakerne under til start i årets mesterskap.

Resultater:

To glade NRYF landslagledere, Solveig Fotland Newermann og Tom Vidar Gjeldnes, deler på ansvaret for ponni og children, og er åpenbart på hugget. Foto: Astri Marie Årdal/ NRYF