God internasjonal debut av Antonia og Picasso

Med norsk flagg på armen tok Tysklandsbaserte Antonia Palma E Santos niåringen Picasso til hans internasjonale debut ved CDI-W stevnet i Neumünster denne uken, med godt resultat.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Antoina Palma E Santos, som rir for Norge men holder til i Tyskland, har en spennende hest for fremtiden i sin Picasso. (Foto: Privat)

Torsdag ble fasit 68,480 % og en fin sjetteplass i CDI1* Prix St. Georges for Antonia og Picasso. Med det kvalifiserte de seg til küren fredag. Der ble Picasso imidlertid mer påvirket av omgivelsene med en freestyle til 67,075 %.

Antonia, som har pensjonert sin internasjonale Grand Prix-hest Danny, ser lyst på fremtiden med Picasso (Lord Leatherdale/Krack C, BWP).
-Han er en flott fyr! Jeg har ridd ham i cirka halvannet år og har bare alltid elsket å ri ham. Han er en stor hest med masse energi.
Hun er fornøyd etter debuten i Neumünster. – Han er jo bare 9 år gammel, og denne arenaen er veldig vanskelig. Publikum sitter veldig tett og det er mye støy i hallen. I Prix St. Georges leverte han så bra, jeg var veldig fornøyd med ham – for å være helt ærlig trodde jeg prosenten skulle bli enda litt bedre, men det ble en fin sjetteplass og vi kvalifiserte oss til freestyle. Der hadde vi dessverre ikke en så god dag, det var mange forstyrrelser, men jeg var ikke sikker på akkurat hva det var som forstyrret ham – det gjorde det veldig vanskelig. Men han er ung, og det er vanskelig for hester i nye omgivelser. Han har alltid prestert 100 % for meg – sånn er det bare med hester. Nå skal han slappe av en uke fremover, så er planen å reise til Lier og ri lille tur. Etter det skal nok prøve å trene mot vanskeligere oppgaver!

Innenfor railen i Neumünster i dag står det World Cup på planen - stevnet rommer den niende kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen. I dag er det Grand Prix, søndag klokken 10 ringer det i bjellen for Grand Prix freestyle.

Start- og resultatlister

Relaterte artikler