God innsats, men uten marginene på sin side

I fjor ble Tysklands ungrytterlag vinnere av finalen i sin klasse av FEI Jumping Nations Cup™ Youth, mens forhåpningene til det norske ungrytterlaget dette året var store. -Rytterne våre har gjort seg mange gode erfaringer fra Peelbergen å ta med videre neste år, forteller chef d'equipe Tony André Hansen.

Forhåpningene om bedre lagmessige resultater under helgens finalearrangement i Peelbergen var til stede, men nå tar utøverne med seg nyttige erfaringer videre inn i neste sesong, forteller chef d'equipe og NRYF for juniorer og unge ryttere, Tony André Hansen. Arkivfoto: Sille Kasin/ NRYF
av
Sille Kasin

Gjennom sesongen har Belgia, Italia, Tsjekkia, Frankrike, Østerrike, Nederland, Tyskland og Sveits stått som vertskap for årets utgave av FEI Jumping Nations Cup™ Youth Series i den europeiske ligaen, der både utøvere på ponni, children, junior og unge ryttere konkurrerer på lag. Nasjonslagene som deltar i serien, kan ri alle de åtte kvalifiseringene gjennom seongen, men samler poeng i kun fire av dem. Denne helgen har Nederland invitert til finalehelg ved Peelbergen Equestrian Centre i Kronenberg.

Alle forutsetninger

Gjennom to sterke tredjeplasser fra Opglabbeek, Belgia i april og Zuidwolde, Nederland i juni, har de norske ungrytterne under chef d’equipe Tony André Hansen virkelig stått for knallgode lagprestasjoner denne sesongen. For kun gjennom disse to rundene alene var Norges detakelse i helgens finalearrangement for unge ryttere ved Equestrian Centre de Peelbergen så absolutt berettiget. Det norske laget bestod av Mira Høidal på Boleybawn Aasha, Lea Fondevik Syversen på Ambra, Hanna Wicklund på Fantomas og Maria Louise Kingsrød på Urioso de Laume.

- Jentene gjorde en veldig bra jobb i helgen, fastslår Tony André Hansen som i tillegg til å skjøtte laglederfunksjonen i Peelbergen, også er NRYFs landslagsleder sprang for juniorer og unge ryttere. – De viste mye god ridning, og de klarte de tekniske vanskelighetene veldig bra. Men dessverre var ikke marginene helt på vår side, for vi misset selve finaleplassen på lørdag med kun to feilpoeng.

Marginene på norsk side uteble

I forkant av selve finalen red ungrytterlagene som plasserte seg som nummer syv og videre nedover på resultatlisten første dag, Challenge Cup på fredag. Og selv om de norske rytterne leverte som best de kunne, ble det vanskelig å nå finaleplass, da laget da kun bestod av tre utøvere.

- De norske rytterne var også stabile og sterke i Challenge Cup, men denne dagen hadde vi bare tre ryttere på laget, da hesten til Mira dessverre måtte stå over, og vi ikke hadde noen reserve, forklarer Norges chef d’equipe. - Og da blir marginene veldig små, legger han til. - Men Hanna Wicklund fikk en tiendeplass i Grand Prix 1,45 m på torsdag med andrehesten sin, Infinity Hst. Og det er en veldig sterk prestasjon på en krevende bane, og som man kan gleder seg over, smiler han og fortsetter:

- Alt i alt er jeg fornøyd med innsatsen i Peelbergen, selv om jeg selvsagt hadde håpet og trodd på høyere plasseringer, rent lagmessig. Men rytterne våre har gjort seg mange gode erfaringer å ta med videre neste år, avslutter han optimistisk.

Øvrige lagfinaler

I årets FEI Jumping Nations Cup™ Youth finale presentert av Roelofsen Horse Trucks Prix for unge ryttere sikret Belgia populær seier med totalt 16 feil, mens Tyskland med ett riv mer, ble nummer to. De øvrige finalelagene red kun én runde – med Sveits på 60 poeng, Nederland på 71 etterfulgt av USA på 72 poeng, og Sverige på 75. Hinderhøyden var 1,45 m.

Nederland tok seg av seieren i nasjonshoppingen for children 1,30 m på hjemmebane foran Italia, mens de to norske childrenekvipasjene Maiken Vandbakk Dragerengen med Sancerre og Josefine Heldal Haukeland med Igor Van’T Palmenhof kun startet individuelle klasser.

Juniorlaget fra vertsnasjonen Nederland var ikke snauere enn at de også vant årets finale 1,40 m med kun seks feil til sammen, foran Polen på åtte og Irland med totalt ni feilpoeng. De to norske juniorene Cirsten Dohrmann med Helaiza og Quarzo della Caccia og Lea Fondevik Syversen med Equine America Billy Take That stilte individuelt til start under juniorenes del av stevnet.

De to norske ponniekvipasjene Josefine Heldal Haukeland Søndervangs Colorado og Kristina Nikita Collum Wallin Hot Pursuit startet individuelt, mens Storbritannia toppet laglisten for ponni i finalen 1,30 m med totalt seks feil, foran Frankrike som nummer to på tolv feil - og med bedre tid enn Irland som ble nummer tre, også med tolv feil sammenlagt.

Resultater: