God helg med FEI Vaulting World Challenge

Forrige helg ble det første FEI Vaulting World Challenge arrangert i Norge. Det ble en riktig fin helg med tidenes første internasjonale voltigestevne, mye viktig læring med fokus på hestevelferd og mental trening.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
-En hektisk, men fantastisk helg, sier leder i sportsutvalget voltige, Yri Øverland, om FEI Vaulting World Challenge hos Arendal og Grimstad Rideklubb sist helg. (Foto: Privat)
Laster annonse...

Det hele skjedde hos Arendal og Grimstad Rideklubb denne solfylte helgen i mai – klubben tok sportsutvalgets oppfordring om å arrangere dette på strak arm. Innendørs skinte glade ansikter om kapp med vårsolen der ute under dette arrangement som er en FEI Cup, sponset av FEI Solidarity Fund gjennom EESE programmet som Norge er med i. Gjennom FEI Vaulting World Challenge blir det mulig for utøvere i Norge å delta på et internasjonalt nivå, uten å reise ut av landet. Øvrige land som er med på dette er Colombia, Uruguay, Brasil og Mauritius. Norge stilte med Marit Walløe som nasjonal dommer, og hun hadde FEI-dommeren Cynthia Danvers som dommerkollega. Disse to hadde travle dager, med 20 utøvere i forskjellige individuelle klasser pent fordelt på ni ulike hester, samt 30 utøvere i nasjonale klasser.

-En hektisk, men fantastisk helg – og i kjent stil viser Arendal og Grimstad Rideklubb seg som kapabel for de store anledninger. Det var veldig bra nivå på prestasjonene gjennom helgen, vi har en stor og meget jevn gruppe utøvere i children og junior, sier leder i sportsutvalget Yri Øverland.

Kvelden ble også godt benyttet. Da holdt Cynthia Danvers et foredrag om hestevelferd, og de som hadde spørsmål om dommervurderingene fikk de godt forklart. Cynthia tok også opp hva man måtte tenke på dersom man ønsket å starte opp med tropp eller et par.

FEI-dommer Cynthia Danvers fulgte utøverne som dommer, hun svarte på spørsmål om konkurransen fra utøverne - og la inn et foredrag og hestevelferd. (Foto: Privat)

I tillegg til den internasjonale stevnedelen, ble det arrangert flere nasjonale klasser på ulike nivåer. – Totalt hadde vi 50 deltagere, mange av disse herlige barn som snart blir gamle nok for Vaulting World Challenge, sier Yri som også frydet seg over at det gjennom konkurransene ble flere utøvere som kvalifiserte seg til NM. -Det er gledelig med flere gode og stabile hester, samt nye utøvere på gang!

Før konkurransene tok til, ble det også arrangert et foredrag med mental trening som tema – nyttig og viktig for alle. – FEI Vaulting Challenge er først og fremst en stevnehelg, men vi fikk dyttet inn litt ekstra – mental trening ved Erik Hofset fra Olympiatoppen, forteller Yri.

-Vi er utrolig takknemlige for den boosten aktiviteten vår får gjennom FEI Solidarity Fund, og vi er veldig stolte over å ha arrangert vårt første internasjonale stevne. Neste steg er kanskje et CVI, smiler Yri som også sender en varm takk til arrangøren Arendal og Grimstad Rideklubb med Camilla Broch Pedersen og Marie Hatlevoll i spissen, alle som bidro til arrangementet og til sportskoordinator i NRYF, Ingvild Lillefjære, for all hjelp og bistand.

Resultater

Totalt var det 50 deltagere med i løpet av stevnehelgen i Arendal. (Foto: Privat)

Relaterte artikler

Laster annonse...