God dressurfinale og snart tid for nasjonshopping

- Jeg hadde ikke forventet å komme til finalen, så i dag var bare bonus, sier Trude Hestengen om dagens gode finalerunde under Falsterbo Horse Show.

Trude Hestengen og fem år gamle Svalegårds Hot Boy gjorde en flott figur under finalen i Folksam Open. Foto: Per Torp
av
Sille Kasin

Under hundreårsutgaven av Falsterbo Horse Show har vi denne torsdagen kunnet glede oss over norske utøvere i både dressur og sprang. Mens Trude Hestengen red finalen i Folksam Open for de fem år gamle dressurhestene, red norske sprangryttere blant annet kvalifisering til Longines Falsterbo Grand Prix presentert av Trikem på søndag.

Veldig fornøyd dressurfinalist

Trude Hestengen var lykkelig over å ha kvalifisert seg videre til finalen i Folksam Open med fem år gamle Svalegårds Hot Boy, en dansk varmblodshingst med norske Kristin Andresens Hesselhøj Donkey Boy som far og Blue Hors Hotline som morfar, og var ikke mindre lykkelig etter dagens finale med en score på 71.234. For som hun selv forteller:

- Jeg hadde ikke forventet å komme til finalen, så i dag var bare bonus. Jeg red litt forsiktig i dag, da han var litt sprek på oppvarmingen, og vi fikk to dyre feil i programmet. Men vi red oss allikevel opp to plasser fra kvalifiseringen, så jeg er veldig fornøyd.

I morgen entrer den sympatiske rytteren igjen arenaen på Falsterbo, men da med VM-hesten Christianlunds Furstino (Furstenball x Cape Town S) i CDI3* Grand Prix. Startfeltet rommer 15 ekvipasjer, og duoen har start klokken 17:40.

Resultater:

Norske femstjernersryttere på plass

Mens Lone Øglend, Mathilde Kalland og Pål Flam forbereder seg til årets unghestfinaler for de fem og seks års gamle spranghestene i Folksam Open på lørdag og søndag, har nå også flere andre norske sprangryttere ankommet Skåne.

Geir Gulliksen/ VDL Groep Quatro, Marit Haar Skollerud/ Esprit D’Intro Z, Marie Valdar Longem/ Clarity og Johan Gulliksen/ Amrosio D’Alcy stitle alle til start i kveldens kvalifisering til Longines Falsterbo Grand Prix presentert av Trikem som avlsutter årets hestefest på Falsterbo på søndag. Hinderhøyden var 1,50 m, og ansvarlig for tidshoppingen var helgens hovedbanebygger i CSIO5*, Frank Rothenberger, og svenske Fredrik Malm som vi kjenner fra flere norgesbesøk.

Tidligere denne torsdagen var også flere norske ekvipasjer til start i Kellfri Prize 1,45 m – og blant disse, også Marit Haarr Skollerud med Nelson Van T’Rooshakker, Benedikte Serigstad Endresen med Stenhaga Tulip Tattoo og Geir Gulliksen med Equine America Grandino H. Disse blir å finne på det norske laget i Longines FEI Nations Cup of Sweden sammen med Marie Longem med Echo de Virton fredag ettermiddag.

Merk at Eurosport 1 sender FEI Nations Cup i Falsterbo onsdag den 20. juli på Eurosport 1.

Resultater: