Glem aldri hvorfor du begynte

-Glem aldri at du begynte fordi du elsket hester, sier Nina Johnsen. Vi begynner det nye året med gode råd fra Norges Rytterforbunds sportssjef.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Nina Johnsen, sportssjef i Norges Rytterforbund. (Foto: NRYF)

Nina Johnsen har vært aktiv sprangrytter selv, på høyt nivå. Hun har vært med på å veilede flere av våre nåværende toppryttere og topptrenere oppover i sporten fra sin tid som en del av Norges Toppidrettsgymnas. Gjennom flere år som sportssjef i Norges Rytterforbund har Nina så ledet, fulgt og heiet på norsk ryttersport fremover og oppover, innen alle de ni grenene.

Engasjementet for sporten stikker dypt i Nina. Det gjør kunnskapen også. På bakgrunn av dette gir hun deg et råd her på årets første dag. Det rådet går til alle, uansett hvilken gren man driver med, hvilket nivå man er på eller hvilke ambisjoner man har.

Nina sier: - Ridning er en livslang læring, kunsten er å holde fokus. Tenk alltid at du må fortsette med utvikling av både hesten og deg selv. Vær nysgjerrig, kjenn på svarene fra hesten din når du rir og ta ærlige evalueringer.

Hestesport er i ganske høy grad en individuell sport. Men det gjør det ikke noe mindre viktig eller mindre verdifullt å tenke større enn seg selv:

-Alt du deler med dine lagkamerater gir dobbelt så mye kompetanse tilbake, sier Nina videre som understreker: - Når du satser enten lykkes du eller så lærer du.

Noe av det viktigste, som man alltid må ha med seg er dette mener Nina:

-Glem aldri du begynte fordi du elsket hester!