Glad for strømstøtte

-Jeg er kjempeglad, sier daglig leder i Arendal og Grimstad Rideklubb, Åse Mortensen. Nå kommer det en egen ordning for frivillige lag og foreninger som har fått ekstraordinære strømutgifter.

av
Trine Meiningen
Illustrasjonsfoto: NRYF

De høye strømprisene har vært et hett tema den siste tiden, men i går kom nyheten mange har ventet på. Regjeringen har opprettet en egen strømpakke for idrettslag og andre frivillige organisasjoner.

-Jeg tenkte det kom en løsning, sier Mortensen. -Det er viktig for oss som har idrettsanlegg at vi bruker stemmen vår, og det er fint at det offentlige ser verdien i det at idrettsbevegelsen står sammen.

Stort anlegg

Arendal og Grimstad har mer enn fem hundre medlemmer. Anlegget har både rideskole, privatstall og to ridehaller. Det er til sammen om lag hundre hester på anlegget. Da går det en del strøm.

-De økte strømprisene kom midt i budsjettarbeidet, og det er uforutsigbart med tanke på kostnader. Det er sårbart. Vi skal ikke tjene penger, vi skal gå i null, sier Mortensen. Pengen klubben tjener skal gå tilbake til medlemmene.

-Vi er store, og har mange hester, og det er ikke mye vi kan skru av. Det sitter langt inne å øke prisene. Det er mye fokus på økte kostnader i idretten, også i ridesporten. Vi begynner å nærme oss en tålegrense for hva aktivitetene kan koste i idretten, om vi skal klare å rekruttere medlemmer og frivillige, sier Mortensen.

Klubben hadde noe oppsparte midler, men det å øke utgiftene for medlemmene ville bli ytterste konsekvens dersom det ikke kom en strømstøtte.

-Vi hadde heller utsatt prosjekter, som en ny hovedbane, enn å øke treningsavgifter og medlemskontigent, sier Mortensen.

Sammen er vi sterke

Klubben har hatt en økt strømkostnad på 160 000 kroner i forhold til samme periode i fjor, men Mortensen er fornøyd med hvordan saken har utviklet seg.

-Det er gøy å ha jobbet så godt sammen med andre idrettsforeninger. Sammen blir vi mye sterkere.

Daglig leder i Arendal og Grimstad Rideklubb, Åse Mortensen, er fornøyd med strømstøtten. (Foto: NRYF)

Relaterte artikler