Dressur

Gjorde sin siste dans sammen i Aachen

Alle som har hatt en hest i livet, vet hva den betyr for en. Celine Granli og dressurponnien Davidoff har vært ute på mange store baner og store eventyr, og før Celine har flere andre ryttere hatt «Doffen» som noe av det aller viktigste i sitt liv. I helgen gikk Doffen i det internasjonale rampelyset for siste gang – under selveste Aachen Youngstars skinte han som en stjerne og takket for seg på de internasjonale baner.

hest / ponni / dressur / Celine Granli / Davidoff / Norges Rytterforbund
Følelsesladet: Celine Granlis dressurponni og makker gjennom flere år ble pensjonert fra internasjonale konkurranser under Aachen Youngstars i helgen. (Foto: Jasmin Metzner Fotografie)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Alle som har hatt en hest i livet vet det. Det er ikke bare en hest. Det er noe man har så nært, så tett på, hele tiden. Som gir gleder, sorger, forventninger, skuffelser, drømmer – som gir opplevelser som former det man møter på sin vei, som former en selv.

hest / ponni / dressur / Celine Granli / Davidoff / Norges Rytterforbund
Foto: Jasmin Metzner Fotografie

Det beste er Doffen selv

Sånn har det vært for Celine Granli og Davidoff – eller Doffen som han kalles. De har vært to i tre år. Det har handlet om Doffen, dressur og drømmer for Celine.
-Ponnitiden med Doffen har vært en drøm. Han har tatt meg med på mitt første EM og Nordisk, og han har lært meg så vanvittig mye i ridningen, begynner Celine, på vei hjem fra et for henne følelsesladet Aachen Youngstarts. – Men det beste av alt er personligheten til Doffen! Han er en engel, den snilleste ponni man kan tenke seg i alt – lett å reise med også, smiler hun.

hest / ponni / dressur / Celine Granli / Davidoff / Norges Rytterforbund
Gode resultater har det blitt mange av for Celine og Doffen, men: - Det beste av alt er personligheten hans! Han er en engel, den snilleste ponni man kan tenke seg i alt! (Foto: NRYF)


Neste år fyller Doffen 19 år på denne jord. -Men han er i super form, understreker Celine. -Vi har vært et team siden slutten av 2020, og jeg er så takknemlig for at vi har flyttet på gård slik at vi kan gi ham et «for alltid- hjem». Han er en så stor del av familien, vi hadde aldri klart å selge ham!

Så takknemlig

Celine hadde valgt Aachen Youngstars som et verdig punktum for Doffens internasjonale karriere. Lørdag fikk han dekken laget bare for ham på og det bar ut i rampelyset. Det ble en rørende avskjed med konkurransebanene der Doffen fikk skinne som den stjernen han er. –Aachen Youngstarts har vært det fineste stevnet vi har vært på, og det slår EM og alle andre ting vi har opplevd sammen. Alt var så proft og arenaen var helt fantastisk, fastslår rytteren som ser fremover selv om Aachen betød at et kapittel ble lukket: - Det var en skikkelig minnerik tur og en super erfaring å ha med seg videre inn i juniortiden.

Stjernen selv, Doffen, kan stolt og fornøyd ta fatt på sin karriere som pensjonist. Den tyskfødte ponnien (Dreamdancer/Dressman I, oppdretter Antonius Sternschulte) har gått over 10 år på FEI-nivå og han har tatt tre norske ryttere opp i landslaget i ponnidressur. I 2013 kom han i norsk eie og ble først ridd av Nora Ekrem. I 2016 var det Carmen Grønvold Johannessen som hadde gleden av den velgående vallaken. Innimellom alt rakk Doffen også noen internasjonale starter på sprangbanen – Mathilde Sagneskar Sæter red ham over hinder under Arctic Equestrian Games i 2016. Doffen har gått syv internasjonale mesterskapet og travet og galoppert opp 59 internasjonale midtlinjer for Norge. NM-medaljer er det mange av, HM-medaljer likeså – og han vant under Oslo Horse Show i 2014 og tok individuell medalje i Nordisk i 2017.

hest / ponni / dressur / Celine Granli / Davidoff / Norges Rytterforbund
Den aller største takken for det Celine har opplevd med Doffen retter hun til ham, men hun kjenner også stor takknemlighet til hele teamet hun har rundt seg og som har gjort opplevelsene med Doffen mulig. (Foto: NRYF)

Den aller største takken for det Celine har opplevd med Doffen retter hun til ham, men takknemligheten favner også flere: - Jeg er vanvittig takknemlig for alle i teamet mitt som har hjulpet oss på veien. Det jeg og Doffen har oppnådd, våre resultater og medaljer er like mye deres, fordi uten dem hadde ingenting vært mulig. Det er mamma som alltid stiller opp og kjører oss rundt i Europa på stevner, det er trener Kristian von Krusenstierna og alle hans treninger og kloke ord, det er landslagsledere for all hjelp på samlinger og ikke minst hovslager og veterinær. Alt i alt er jeg bare utrolig takknemlig for at jeg fikk en så fin avslutning på ponnitiden og at Doffen ble hedret så flott for sin innsats i ponnilandslaget og for sin karriere som en toppidrettsutøver.

dressur / ponni / Celine Granli / Davidoff / Norges Rytterforbund
Foto: NRYF

Foruten duoen Celine og Davidoff deltok også Ylva Kristine Iversen/Dice og Astrid Olafsdottir for Norge ved årets Aachen Youngstars dressage.

Takk til Marit Johannessen for film fra Aachen!

Relaterte artikler