Geir Gulliksen må stå over VM

-Jeg var maks uheldig, sier Geir Gulliksen til hestesport.no om søndagens fall på avridningen ved Sandefjord Horse Show. Etter dagens operasjon venter 6 uker på krykker – og VM må han naturlig nok stå over. – Men jeg ser fremover, og satser på å sette rekord på rehab!

Foto: NRYf
av
Rebecca Ballestad-Mender

Geir Gulliksen hadde med seg den åtte år gamle hoppen Ella (Billy Mexico/La poca, oppdretter Caroline Wilkes) til søndagens Kingsrød Grand Prix Cup – men til start kom de ikke.

-Vi holdt på med å varme opp på hinder, og idet vi landet så snublet hun – og så fulgte hun det opp med et bukk. Jeg var rett og slett helt uforberedt på det og ble kastet frem. Jeg kom helt frem på nakken hennes, holdt meg fast der, men hun er ganske sensitiv og kastet meg ganske enkelt av da, forteller Geir videre.

Opereres i dag

Det fallet førte til at det gikk av en bit på den ene hofteskålen til Geir.

– Det var vondt med en gang, men med en gang de fikk hoften på plass gikk det greit, da føltes det mer som en stivhet og jeg har det helt greit nå. Men hoften kan hoppe ut hvis jeg ikke er i ro, så nå gjør jeg fint lite her – og venter på operasjon, sier rytteren fra sykehussengen på Ullevål.

Geir vil bli operert i løpet av dagen.

-De sa de vurderte protese, men det er ikke ideelt når jeg rir, så konklusjonen ble at det er bedre å lappe det sammen med plater – vi satser på at det går bra!

Beskjeden fra legene er at Geir har seks uker på krykker foran seg, men opptreningen skal gå i gang fort. – Allerede i løpet av en dag eller to kan jeg gå i trapper, sier Geir. – Jeg er jo utålmodig også, så seks uker… Jeg har en god fysioterapeut som skal hjelpe meg, slår han fast.

Geir var en av de norske rytterne til VM-laget i danske Herning, der sprangklassene starter onsdag 10. august.

-VM blir fra sidelinjen for min del nå, slår Geir fast. – Det var supertrist når jeg har så god hest og vi har et så godt lag. Men jeg får jo ikke gjort noe med det, dette er sånt som kan skje. Så jeg fokuserer på å komme raskt tilbake – jeg satser på å sette rekord på rehab!

Cecilie Hatteland erstatter Geir

De øvrige rytterne på det norske laget til VM er Marie Valdar Longem, Victoria Gulliksen og Marit Haarr Skollerud.

-Med Geir Gulliksen ute av spill, rykker Cecilie Hatteland inn på hans plass og Johan-Sebastian Gulliksen blir Norges femterytter, sier landslagsleder Mikael Kolind.