Dressur

Går sammen om dressurfest i vest

Fire rideklubber i vest går denne helgen sammen Vestlandets Dressurfestival 2023, et tre dagers dressurstevne der regi og innhold gjør det til noe enda mer enn «bare» et stevne av høy kvalitet.

Hest dressur ridning
Fire rideklubber, med Soma Ryttersportsklubb - her representert ved Kiristi Svaboe - og Sandnes og Jæren Rideklubb, har gått sammen om dressurstevnet "Vestlandets Dressurfestival 2023" som går av stabelen denne helgen. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det er klubbene Sandnes og Jæren Rideklubb, Soma Ryttersportsklubb, Stavanger og Sola Rytterklubb samt Jæren Hestesportsklubb som har gått sammen om et felles prosjekt – Vestlandets Dressurfestival 2023 sponset av Andresen Dressage. Siktemålet er å levere kvalitet – og noe ekstra. I hver klasse er det tre dommere som vurderer ekvipasjene, og også internasjonale dommere vil være å finne blant disse tre. Det står et bredt og spennende spekter av klasser på programmet, i løpet av helgen er det klasser for ponni, children, junior, para, unghest – det går hele veien opp til Grand Prix. Et eget fokus på fremtidens ryttere er det også – søndag går «Andresen Dressage klasse for fremtidens ryttere» av stabelen, en LC-klasse for morgendagens ryttere. Hele 16 rideklubber er representert med deltagere under Vestlandets Dressurfestival, og samarbeidsprosjektet har ført til at også ryttere fra østlandet og lenger nordover i landet har lagt denne begivenheten inn i sin stevneplan.

For å få til et event som dette er gode støttespillere helt nødvendig. De fire klubbene har flere sponsorer i ryggen i tillegg til hovedsponsor Andresen Dressage.

Lørdag kveld får alle mulighet til å fylle på med kunnskap - det inviteres til clinic med nyttig innhold. Arrangøren tenker helhetlig og gir et godt bidrag til å fremme viktigheten av variert og allsidig trening. Tema for clinicen lørdag kveld er bruk av bommer til dressurhesten, og lokale krefter hentes inn for dette - Kenneth Sande har årevis av erfaring som sprangtrener, og resultatene til hans elever sier sitt. Demorytterne er en blanding av rene dressurryttere og ryttere som kombinerer ulike grener - og i sum er clinicen et godt bilde på at vi i sporten har mye å hente ved å tenke på tvers av grenene.

Festivalen vil i løpet av de tre stevnedagene avholdes på to forskjellige anlegg – det innledes fredag ettermiddag hos Soma Ryttersportsklubb, så er det anlegget til Sandnes og Jæren Rideklubb som gjelder. Rytterstua her vil også danne rammene rundt lørdagens rytterfest.

Se mer om Vestlandets Dressurfestival 2023 på Facebook her

Start- og resultatlister

Relaterte artikler