Full pott til Amalie Marie - to ganger!

Amalie Marie Litland fra Bergen Rideklubb hadde god grunn til å smile bredt. Hun samlet maksimalt med poeng i to cuper under kvalifiseringsstevnet til Indre Haugaland Ryttersportklubb, og er dermed på god vei til Telenor Arena i oktober.

av
Åse-Berit Jamne
SEIER I TO CUPER: Amalie Marie Litland fra Bergen Rideklubb plukket flest poeng i NRYF Kingsrent Ungdomscup og Felleskjøpet Champion cup under stevnet på Haugaland Hestesport Arena i månedsskiftet (foto: Jan Remi Litland).

Indre Haugaland Ryttersportklubb er et resultat av en sammenslåing av rideklubbene Hegren Rideklubb (Tysvær kommune), Spanne Rideklubb (Karmøy kommune) og Etne og Vindafjord Rideklubb (Etne Kommune og Vindafjord kommune) som fant sted i 2016. Klubben har nå ca 250 medlemmer fra ti ulike nabokommuner og ble i 2022 kåret til «Årets Stevnearrangør» av Rogaland Rytterkrets.

På det vakre og topp moderne anlegget som Indre Haugaland Ryttersportklubb disponerer ble det 30. juni - 2. juli arrangert lands- og elitestevne i sprang og hest og ponni. Stevnet på Haugaland Hestesport Arena var et kvalifiseringsstevne og en ny mulighet for å sikre seg flere poeng i flerfoldige cuper som alle har ett mål - de leder til deltakelse i Agria Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena 12. 15. oktober.

NRYF Kingsrent Ungdomscup

Sprangcupen for juniorer og unge ryttere, består av i alt syv kvalifiseringer og hoppes i henholdsvis 1.30 m og 1.35 m. De åtte beste ekvipasjene sammenlagt etter kvalifiseringene får delta ved CSI2* Agria Oslo Horse Show 2023, som avvikles på Telenor Arena den 12. – 15. oktober. I tillegg får vinner av NM junior og NM unge ryttere, laget til Nordisk Baltisk Mesterskap, samt laget til EM delta.

I denne tredje runden var det Amalie Marie Litland (Bergen Rideklubb) som sikret seg førsteplassen med sin irske vallak Donatello Della Caccia (Diamant de Semilly x Cascari, oppdretter Coop. Soc. Agr. La Caccia-Onlus). Med klassenes eneste feilfrie runde fikk hun med seg makssummen på 20 poeng, og ligger nå på en fin andreplass i sammendraget.

Felleskjøpet Champion cup

De tretti beste ekvipasjene sammenlagt etter de i alt tolv kvalifiseringsstevnene er gjennomført, vil få delta under AOSH. De fem første kvalifiseringsstevnene som ekvipasjen starter er tellende, og deltakerne møter en bane på 1.20m. Også her var det Amalie Marie Litland som plasserte seg i toppen av resultatlisten. Med en lynrask runde i omhoppingen på sin storthoppende De Beau Z (Dominator 2000 Z x Orville, oppdretter Hannes Symons) kunne hun også her ta med seg 20 vitkige poeng. Ekvipasjen vant også forrige runde i Bergen, og etter disse to kvalifiseringene ligger de nå helt i tet i sammendraget med 40 poeng av 40 mulige.

Kingsrød Grand Prix Cup

Denne cupen omfatter seks kvalifiseringsstevner, pluss finalen som går på Telenor Arena under Bærum Rideklubbs lands- og elitestevne for hest og ponni 5. - 8. oktober som også teller med i sammenlagt poengsum. Det ble Silje Ludvigsen Dalen (Grenland Ryttersportsklubb) og hennes trofaste hoppe Babouche vh Koningshof Z (Baloubet du Rouet x Cassini II, oppdretter Jan Jochems) som kunne ta med seg førstepremien og klingende mynt i 1.45m-klassen etter en overbevisende omhopping som var både feilfri og raskest.

Body Shop / Backe Cup

For ponniene er det The Bodyshop Cup for ponni kategori 2 og Backe Cup for ponni kategori 1 som er veien inn til Agria Oslo Horse Show i oktober. Begge cuper går i MB, og til sist blir de åtte beste toerekvipasjene og de ti beste enerekvipasjene sammenlagt invitert til finale på Telenor Arena. Blant de minste ponniene var det Amalie Høiland-Breimoen (Kristiansand og Søgne Rideklubb) og Easy Too D'Othon (Mon Chou D'Othon x Uriel De Neuville, oppdretter Marie-Edwige Deschamps Largerie) som suste inn til seier i klassen presentert av Nordmark Gård og kapret poeng.

Blant enerene loset Mie Sofie Nielsen Johannessen (Bergen Rideklubb) sin danske makker Spotlights Baxter (Boggie Dancer x Helmie, oppdretter Stutteri Spotlight) gjennom utfordringene til seier og ett skritt nærmere finalen i oktober.

Sprangsportens venner

Brødrene Haukås presenterte denne siste cupklassen lørdag, hvor hinderhøyden er 1.40m. Målet for deltakerne i denne cupen er også billett til CSI2* AOHS i midten av oktober. Line Brusletto (Hønefoss og Ringerike Rideklubb) la seg først i resultatlisten på Hermès the Princess (Acordelli x Almox Prints J, oppdretter Dr. Regine Janssen). Hun tok seieren foran kvinnen som leder cupen ganske klart etter tre av i alt sju kvalifiseringsrunder, nemlig Silje Myklebust Polden (Kristiansand og Søgne Rideklubb) og Off Limit van het Zoutkorrelhof (Bisquet Balou vd Mispelaere x Dutchboy, oppdretter Familie Antheunis-Lozie).

- Equipe: Resultatlister

Det blir nye sjanser til å kapre poeng i cupene hos Larvik og Sandefjord 20. - 23. juli.